Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Adm. Financiële Advisering Kafa

Samen Actief in wijk en buurt

Woensdag 27 september 2017
Samen Actief in wijk en buurt
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Inwoners met een goed idee voor hun wijk of buurt kunnen vanaf nu terecht bij Samen Actief. Samen Actief is een initiatief van de gemeente en partners en organisaties in de wijk.

Wethouder Nico Verlaan gaf maandagavond 25 september het startsein voor Samen Actief samen met bewoners van de Hoedemakersgilde in Dronten. Bewoners en gemeente hebben samengewerkt aan het realiseren van hangende bloembakken. "We bieden inwoners ruimte voor eigen initiatief en faciliteren bij de realisatie. We doen dit vanuit het principe: de gemeente levert de basis, de inwoners de plus. De plus is een kans, geen verplichting", legt wethouder Nico Verlaan uit.

Ideeën kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Denk aan het inrichten en onderhouden van het groen in de wijk, het organiseren van sportactiviteiten, buurtpreventie, hanging baskets of samen klussen voor de wijk.

Samen Actief
De rol van de overheid verandert. De betrokkenheid en invloed van inwoners op hun directe woon- en leefomgeving wordt steeds groter, bijvoorbeeld door het nieuwe medialandschap. Samenwerking en verbinding op wijk- en buurtniveau tussen inwoners, gemeente, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven is meer dan ooit gewenst.

Samen Actief is een initiatief van de gemeente om inwoners te helpen om de betrokkenheid en participatie in wijk en buurt te vergroten. "Samen Actief kan helpen bij het vinden van de juiste personen of een initiatiefnemer voorzien van tips en trucs zodat het idee werkelijkheid kan worden. Ook kijken we mee naar de financiële mogelijkheden', aldus Verlaan.

Hiervoor wordt samengewerkt met partners als de politie, OFW en De Meerpaal.

Een goed idee?
Inwoners met een goed idee voor hun wijk of buurt kunnen contact opnemen met Samen Actief via samenactief@dronten.nl of via https://facebook.com/samenactiefdronten.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top