Peter Evers Peter Evers
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Cebus Korteweg overleden

Donderdag 5 oktober 2017
Cebus Korteweg overleden
Foto: Simon Miske

BIDDINGHUIZEN - Oud-fractievoorzitter en huidig voorzitter van GroenLinks Dronten, Cebus Korteweg uit Biddinghuizen, is gisteravond na een kort ziekbed overleden. Cebus was burgercommissielid in Provinciale Staten, bestuursvoorzitter en oud-fractievoorzitter van GroenLinks in Dronten.

Het nieuws werd zojuist bekendgemaakt door Groen Links Dronten. Korteweg woonde op een boerderij aan de Ellerweg. Behalve als inwoner en vanuit de politiek, kan hij voor sommigen ook een bekend gezicht zijn vanuit werk rol als vrijwilliger tijdens verkiezingen.

GroenLinks
Van 2002 tot 2014 was Cebus raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten en sindsdien voorzitter van de afdeling Dronten. Vanaf 2012 was Cebus ook burgercommissielid voor GroenLinks in Provinciale Staten van Flevoland.

Simon Miske, fractievoorzitter in Provinciale Staten van Flevoland: "Wij zijn diep getroffen door het plotseling overlijden Cebus. Hij was een fijne en warme collega. Cebus werd zeer gewaardeerd in Provinciale Staten. We zullen zijn aanwezigheid, kennis en inzicht erg gaan missen".

Verslagen
"We zijn verslagen, geschokt en verdrietig door de plotselinge en zich zo heftig ontwikkelende ziekte die Cebus heeft overvallen. We verliezen in Cebus een waardevol en gedreven mens. We zullen zijn inbreng en heldere geest zeer missen" laat het bestuur van GroenLinks Dronten weten.

Voorzitterschap en burgercommissielid
Het voorzitterschap van GroenLinks Dronten zal voorlopig worden waargenomen door Johan Banis en Anna van den Enden. Alida Laurense wordt burgercommissielid in Provinciale Staten Flevoland.

Redactie BHZNet.nl / Groen Links Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top