De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Peter Evers Peter Evers

Verdachten koperdiefstal aangehouden

Woensdag 11 oktober 2017
Verdachten koperdiefstal aangehouden
Foto: Politie Oost-Fryslân

BIDDINGHUIZEN - Dinsdag 10 oktober 2017 omstreeks 04:30 uur heeft de Politie Noordoostpolder/Urk in nauwe samenwerking met de Politie Dronten op de rijksweg A6 ter hoogte van de afslag Hannie Schaftweg twee voertuigen gecontroleerd. Hierbij werd koper aangetroffen en is ook een verdachte uit Biddinghuizen aangehouden.

De verdachten waren al langere tijd in beeld bij de politie in verband met diefstallen. "Bij de controle troffen we een grote hoeveelheid koper aan", schrijft de politie. Hierop zijn de twee voertuigen in beslag genomen en vijf verdachten aangehouden voor heling en diefstal. De vijf verdachten zijn mannen van 19 (2x), 33 (2x) en 35 jaar oud uit Biddinghuizen, Zeewolde, Lelystad en Almere. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Spoorwegen
Het koper is vermoedelijk afkomstig van de spoorwegen. De politie: "De schade zal vele duizenden euro's bedragen. Om deze kosten op de verdachten te kunnen verhalen zijn we echter nog op zoek naar de exacte locatie van waar het koper is weggenomen". Gezien de rijrichting ligt deze locatie waarschijnlijk in Friesland of Groningen.

Mocht u meer informatie hebben betreffende de diefstal, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de Politie Noordoostpolder/Urk op 0900-8844. Geef hierbij kenmerk '2017308566' door.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Terrascompleet.nl
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top