Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

BAS speelt tegen medekoploper Hattem

Zaterdag 14 oktober 2017
BAS speelt tegen medekoploper Hattem
Foto: Gert Drent, BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Wie slaat de eerste slag? Dat is zaterdagmiddag de hamvraag als BAS het opneemt tegen medekoploper Hattem. De Biddinghuizenaren wonnen afgelopen weekend met 0-2 bij DSV '61 en hebben daardoor evenveel punten als Hattem. Trainer Bert van den Brink heeft de beschikking over vrijwel al zijn selectiespelers.

BAS kent, zeker in vergelijking met de voorgaande seizoen, een prima competitiestart. De ouverture bij WZC Wapenveld leverde een zege op, thuis tegen Rouveen werden er punten verspeeld, maar bij DSV '61 volgde er weer herstel. In Doornspijk speelden de Biddinghuizenaren een degelijke wedstrijd, waarin het via Mark Schaap al snel op voorsprong kwam. Een tweede, verdiende treffer bleef lang uit, totdat Art Drent mocht aanleggen voor een vrije trap. De verdediger schoot de bal keurig in de verre hoek, waardoor BAS met 0-2 zegevierde. Door die overwinning heeft BAS na drie wedstrijden al zeven punten en staat het samen met Hattem bovenaan. Ongekende weelde.

Tegenstander Hattem is pas bezig aan haar vijfde seizoen in het zaterdag amateurvoetbal. De club besloot in 2013 de zondag vaarwel te zeggen en over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Daarin speelde het tweede seizoenen in de vierde klasse C, maar inmiddels is Hattem al bezig aan haar derde seizoen in de derde klasse C. De geelhemden startten het huidige seizoen keurig. In de eerste wedstrijd werd er met 4-0 gewonnen van ZAC en afgelopen zaterdag werd WZC Wapenveld in de kanaalderby met 2-1 verslagen. In de stadsderby tegen Hatto Heim kon Hattem geen winstpartij bij elkaar spelen, want die wedstrijd eindigde in 0-0. Zodoende staat ook Hattem op dit moment op zeven punten.

BAS en Hattem troffen elkaar, voor zover de statistieken reiken, slechts één keer. In het seizoen 2012-2013 werkten de ploegen in januari een vriendschappelijke wedstrijd af, die ruim werd gewonnen door BAS. Door goals van Tom Drent (twee), Freddy Doppenberg, Rick Aernaudts, Mark Schaap, Kay-Marnix Oomen en Jeroen Boshuizen was BAS met 2-7 te sterk voor Hattem. Verdere duels tussen de twee clubs gingen vooral tussen jeugdteams. In totaal speelden teams van BAS en Hattem 49 keer tegen elkaar, waarvan BAS 19 keer als winnaar van het veld stapte. Hattem overwon 25 keer en vijfmaal eindigde het in een gelijkspel.

Het is nog vroeg in het seizoen, maar er mag zaterdagmiddag voor het eerst dit jaar gesproken worden van een topper. De vraag is vooral wie de eerste tik weet uit te delen en zodoende goede zaken doet op de ranglijst. Want de complete top zes speelt tegen elkaar, waardoor een eerste, piepkleine schifting, mogelijk is. De ontmoeting tussen BAS en Hattem begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.

Bron: BASVoetbal.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top