Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Meer dan geslaagde Neptunus-avond in Koetshuis

Maandag 30 oktober 2017
Meer dan geslaagde Neptunus-avond in Koetshuis
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen vrijdag werd in de jongerenruimte van Het Koetshuis een 'Soos Neptunus'-avond gehouden. Vrijwilligers van weleer draaiden een avond voor bezoekers van toen en nu. Meer dan honderd mensen kwamen op de avond af.

Soos Neptunus werd als jongerensoos opgericht in 1970 en vond plaats in de Voorhof, in het barakkenkamp en sinds 1978/1979 in Het Koetshuis. Na 32 jaar sloot de soos in 2003 haar deuren. Oud-vrijwilligers Wilco den Teuling en Steven Pruijs hadden, onder andere na de reünie-editie tijdens BHZ-SR 2015, het idee opgevat om ook in het jaar op een 'gewone' vrijdagavond nog weer eens een soosavond te houden.


De avond afgelopen vrijdag werd grotendeels via Facebook bekendgemaakt. "We wisten totaal niet wat we zouden moeten verwachten aan bezoekersaantallen", vertelt organisator Steven Pruijs - tegenwoordig woonachtig in Lelystad, maar voor de gelegenheid weer op en top Biddinghuizer. "Daarom hanteerden we een gastenlijst via een Facebook-evenement, zodat we een beetje konden inschatten hoe druk het zou worden.


Reünie
Mensen hadden elkaar in ieder geval voldoende ingeseind, want over de avond kwamen naar schatting tussen de 100 en 120 mensen naar Het Koetshuis. Het grootste deel van de bezoekers was boven de 35 jaar, oplopend tot midden 50. Daarmee had het enigszins het karakter van een reünie, waarbij oud-inwoners 'weer een avond ouderwets naar de soos' konden.


De invulling was overigens ook vertrouwd: Mazda & Co (Ane Sybesma en Wilco den Teuling) zorgden voor de muziek, de bar werd bemand door oud-vrijwilligers en vóór de avond ten einde was, was alle bier op.

Of en wanneer de avond een vervolg krijgt, is nog niet bekend.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top