AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kafa Kafa

Actie bij Lelystad Airport op 11 november

Maandag 6 november 2017
Actie bij Lelystad Airport op 11 november
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - "Lelystad Airport wil 1 april 2019 beginnen met vakantievluchten door prijsvechters. Volgens de huidige plannen wordt er extreem lang zeer laag gevlogen", aldus Frank Pels van actiegroep 'Vliegop Biddinghuizen'. Daarom sluit ook de actiegroep zich aan bij de manifestatie die aanstaande zaterdag wordt gehouden.

"Ook de geluidsberekeningen uit de MER kloppen niet, de geluidsoverlast blijkt veel groter te worden dan door het ministerie is voorgespiegeld. Eerst het luchtruim herindelen, normale vliegroutes vaststellen en een goede nieuwe MER uitvoeren, dan pas vliegen".

De actiegroep roept daarom iedereen op om 11 november van 10.00 tot 12.00 uur naar het Aviodrome op Lelystad Airport te komen. "Om de huidige uitbreidingsplannen met rare laagvliegroutes af te blazen. Letterlijk en symbolisch met toeters en alles wat blaast".

Hierbij zullen ook Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid van GroenLinks, en Cem Lacin, Tweede Kamerlid van de SP, aanwezig zijn. De Tweede Kamer neemt naar verwachting in december een besluit over de vliegroutes. "De actie op 11 november is één van de laatste mogelijkheden om te laten horen wat jij ervan vindt", aldus Pels. "In het Aviodrome is op 11 november een voorlichtingsbijeenkomst over Lelystad Airport. Direct na de actie kun jij daar dus terecht bij alle hoofdrolspelers met jouw kritische vragen".

De actie wordt georganiseerd door verschillende actiegroepen uit Flevoland, Gelderland, Friesland en Overijssel.

Actiegroep 'Vliegop Biddinghuizen'

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top