De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Joy 4 Life Joy 4 Life
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Tweede cursus Digisterker start morgen

Woensdag 8 november 2017
Tweede cursus Digisterker start morgen
De cursus wordt gegeven in de Flevomeer bibliotheek Biddinghuizen, in het Educatief Centrum.
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanaf donderdag 9 november wordt in de Flevomeer Bibliotheek in Biddinghuizen in vier lessen voor de tweede keer de gratis cursus DigiSterker gegeven. Tijdens de cursus, die bestaat uit twee onderdelen, gaat het over het digitaal regelen van zaken bij de overheid.

De cursus werd ook afgelopen september en oktober gegeven.

In het eerste onderdeel, dat wordt gegeven op 9 november, wordt het aanvragen van een DigiD behandeld en hoe deze te activeren. Het tweede onderdeel (16, 23 en 30 november) gaat over websites van de belastingdienst, gemeente en SVB. De cursus is samengesteld door de stichting Digisterker. De lestijden zijn van 10.00 tot 11.30 uur.

Digivaardigheid
Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen heeft Stichting Digisterker de digivaardigheidscursus 'Werken met de e-overheid' ontwikkeld. Bibliotheken helpen hiermee mensen op weg met de digitale overheid.

Stichting Digisterker
Stichting Digisterker onderzoekt welke wensen er zijn voor het ontwikkelen van een aangepast cursusaanbod voor nieuwkomers, zowel qua inhoud (onderwerpen), vorm (taalgebruik, specifieke ondersteuning van cursisten) als aanpak (specifieke ondersteuning voor organisatie en docenten).

Cursusinhoud
Cursisten leren tijdens de cursus stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je het? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor verschillende mijn-omgevingen, de besloten gedeelten van overheidswebsites waar de burger zelf zijn zaken kan regelen. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Een cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, in een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek.

Cursusdata en aanmelden
De cursus wordt gegeven op 9, 16, 23 en 30 november. Kijk voor meer informatie op de website van Flevomeer Bibliotheek, onderdeel Digisterker of ga voor direct aanmelden naar deze rechtstreekse link. Aanmelden kan voor deel 1 + 2 of voor alleen deel 2.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Joy 4 Life
Joy 4 Life
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.3 °C
  • 0.0 mm
  • 24.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager
BHZNet Tourmanager BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top