Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek

Nog onduidelijkheid over WhatsApp buurtpreventie

Donderdag 9 november 2017
Nog onduidelijkheid over WhatsApp buurtpreventie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen woensdagavond in Het Koetshuis vertelde Mirjam Voerman-Spruijt van de gemeente Dronten over diverse initiatieven van 'Samen Actief', waaronder ondersteuning bij WhatsApp Buurtpreventie. Hierover bleek in de zaal nog de nodige onduidelijkheid te bestaan.

Eén van de aanwezigen op de vergadering vroeg zich af hoe dit werkt en 'naar welk nummer geappt moet worden'. Voerman-Spruijt legde hierop uit, aangevuld door dorpsvoorzitter Willem Feiken, dat WhatsApp Buurtpreventie eigenlijk niets anders is dan een WhatsApp-groep met buurtgenoten. Deze kan door mensen zelf worden aangemaakt, waarna buren gevraagd kan worden toe te treden tot de WhatsApp-groep. Vaak zijn er één of twee beheerders van een groep, die doorgaans op straatniveau wordt gemaakt. Er is dus geen aparte applicatie anders dan WhatsApp nodig om hiervan gebruik te kunnen maken.

Doel van de WhatsApp-groepen, is bijvoorbeeld verdachte situaties in de buurt snel te kunnen doorgeven aan elkaar. Dit vergroot de veiligheid in de buurt (of ten minste het gevoel hiervan).

Mirjam Voerman-Spruijt van 'Samen Actief' over WhatsApp buurtpreventie

NextDoor
Leo Arnoldus, aanwezig als bezoeker bij de vergadering, vertelde tijdens de avond over een alternatief: NextDoor. In Biddinghuizen zijn er diverse buurten die hiervan gebruik maken, waaronder Bremerpark, Oud-Biddinghuizen en Oud-Biddinghuizen Buiten. Volgens Arnoldus zijn er ruim 170 deelnemers aan de Bremerpark-buurt in de applicatie.

Verschillen
De verschillen tussen NextDoor en een WhatsApp buurtgroep, zitten in de grootte van het gebied waarin het wordt ingezet. Waar een WhatsApp-groep meestal per straat of een paar straten wordt opgezet, gaat NextDoor over een hele wijk. Daarnaast hoeft voor WhatsApp geen extra applicatie geïnstalleerd te worden (de meeste mensen hebben WhatsApp toch al geïnstalleerd staan), terwijl dit bij NextDoor wel moet. Daar staat tegenover dat NextDoor meer mogelijkheden biedt, waaronder het uitwisselen van nieuws even evenementen. Ook is van NextDoor bekend welke wijken hierop aangesloten zijn, terwijl niet openbaar bekend is welke straten een WhatsApp-buurtgroep hebben.


Aantal borden en locatie
Mirjam Voerman-Spruijt liet als reactie op de onduidelijkheid over WhatsApp Buurtpreventie in ieder geval weten hier zich nog eens over te buigen en indien nodig initiatieven te ontplooien in 2018. Ook zal de plaats van de borden 'WhatsApp buurtpreventie' van de gemeente Dronten, nu onder andere bij de ingang van het dorp aan de Baan/Swifterweg, nog nader worden bekeken.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.6 °C
  • 0.4 mm
  • 15.7 °C
Weerstatistieken ->
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top