Peter Evers Peter Evers
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Flevonice bijna klaar voor winterseizoen

Vrijdag 10 november 2017
Flevonice bijna klaar voor winterseizoen
Foto: Flevonice, met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Nu de eerste nachtvorst de afgelopen week is gemeten, begint het bij menig schaatsliefhebber alweer te kriebelen. Maar ook de bedrijvigheid in de sector neemt toe, zoals bij Flevonice, waar wordt toegewerkt naar de winteropening op 2 december aanstaande.

De ijsvloer, zoals te zien op de foto hierboven, wordt op dit moment in gereedheid gebracht. Het buizensysteem wordt aangesloten op koelmachines, die koelvloeistof op -15 graden Celsius door het buizensysteem pompen. Anderhalve week voor de opening wordt de machines aangezet. Flevonice viert dit jaar bovendien het tien-jarig bestaan. De schaatsbaan werd oorspronkelijk aangelegd als 5-kilometer baan in de buitenlucht. Sinds 2013 is de baan weliswaar ingekort tot 3 kilometer, maar daarmee is het nog steeds de langste kunstijsbaan ter wereld. Met de kortere baan wordt beter ingespeeld op de bezoekersdrukte en is er bovendien een optimaler verbruik van energie.

Seizoensopening
Het winterseizoen opent voor publiek op zaterdag 2 december aanstaande. Een dag eerder, op vrijdag 1 december, opent Flevonice het seizoen voor genodigden en zakenrelaties. Het winterseizoen duurt van zaterdag 2 december 2017 t/m zondag 4 maart 2018. Toegangskaarten zijn per dag te verkrijgen, maar er kan ook een winterseizoenkaart worden aangeschaft. Daarmee kan onbeperkt worden geschaatst op de 400-meter en 3-kilomter ijsbanen en kan daarnaast worden geprofiteerd van diverse kortingen.

Kijk voor meer informatie over de winterseizoenkaart op https://www.flevonice.nl/winterseizoenkaart. Meer informatie over Flevonice vindt u op https://www.flevonice.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Klusbedrijf Johan Bramer
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.3 °C
  • 0.0 mm
  • 24.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager
BHZNet Tourmanager BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top