AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Indrukwekkende open dag bij Schaap Holland

Zaterdag 11 november 2017
Indrukwekkende open dag bij Schaap Holland
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dit weekeinde viert Schaap Holland uit Biddinghuizen het 50-jarig bestaan. Gisteren met een avond voor telers, vanavond met een feestavond voor het personeel en vandaag overdag met een open dag voor iedereen die het bedrijf eens van binnen wil bekijken.

De open dag, die duurt van 10.00 tot 14.00 uur, trekt naar schatting meer dan 1000 bezoekers. Mensen uit Biddinghuizen, oud-inwoners, klanten, leveranciers en andere belangstellenden. En daarmee is het jubileum nu al geslaagd te noemen. "We zijn blij dat we het jubileum op deze manier mogen vieren", vertelt directeur Erik Schaap. "Ik zie veel bekende gezichten, maar spreek ook mensen die vertellen ons bedrijf wel te kennen van de vrachtauto's, maar nooit een idee hadden wat er hier binnen gebeurt".


Rondleiding
Behalve Erik Schaap loopt ook vader Ben Schaap, oprichter van het bedrijf, trots rond. En ook de derde generatie, zoon Mark Schaap, is al in de weer met het geven van rondleidingen. Een deel van de bezoekers heeft geluk en krijgt uitleg uit de eerste hand (van één van de personeelsleden), maar wie liever zelf ontdekt, kan ook prima zijn weg vinden. Met rood-witte linten en pijlen, kan de uitgezette rondleiding eenvoudig zelf worden gevolgd. Van sorteerbedrijf tot wasserij, schillerij en verwerking. Het aanwezige personeel is hoe dan ook behulpzaam en legt graag uit wat er in ieder deel van het bedrijf gebeurt.


Veel Biddinghuizer personeel
Er zijn een aantal dingen die opvallen tijdens de open dag. Bijvoorbeeld hoeveel er machinaal en met lopende banden in het bedrijf gebeurt en hoe het zware werk van vroeger steeds meer door machines kan worden overgenomen. Maar wat vooral ook opvalt, is hoeveel bekende dorpsgenoten er bij het bedrijf werken en hoe ze zich allemaal inzetten vandaag voor het bedrijf. Door het geven van rondleidingen, maar ook door het verkeer te regelen, mensen welkom te heten of patat te bakken.
Catering
Tegenover de bedrijfspanden staat een tent opgebouwd, waarin de festiviteiten plaatsvinden. Er is gratis Schaap-Holland-patat (en dus een lange rij), koffie en thee wordt geserveerd en het podium voor de band van vanavond staat al klaar. Maar in dezelfde ruimte staan ook alweer de rassen van de toekomst uitgestald; want Schaap Holland grijpt het jubileum dan wel aan om even stil te staan, maar niet om stil te gaan zitten. Het kijkt ook nu al vooruit. Erik Schaap: "Vijftig jaar is een mooie tijd, zeker ook in de bewogen markt die er de laatste jaren is. We zijn de tijd goed doorgekomen en hopen er hoe dan ook nog heel wat jaren te blijven".
De open dag is nog te bezoeken tot 14.00 uur vanmiddag. U vindt Schaap Holland aan de Oogstweg 7.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Schaap BV
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.3 °C
  • 0.0 mm
  • 24.3 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager
BHZNet Tourmanager BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top