Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Onderzoek vogelgriep: bedrijven getroffen door hetzelfde virus

Zondag 12 november 2017
Onderzoek vogelgriep: bedrijven getroffen door hetzelfde virus

BIDDINGHUIZEN - Op de drie bedrijven in Biddinghuizen, die vorig jaar zijn getroffen door de vogelgriep, is hetzelfde virus aangetroffen. Dat zou kunnen betekenen dat de bedrijven elkaar onderling hebben besmet, of dat de bedrijven door dezelfde bron van buiten zijn geraakt. Dat zeggen onderzoekers van de Wageningen Universiteit.

In december 2016 werden in dezelfde week drie pluimveebedrijven bij Biddinghuizen besmet. Alle drie op de Alikruikweg, en bij elk van de drie bedrijven werden eenden gefokt. Dat op de bedrijven hetzelfde virus is gevonden is uitzonderlijk. In Nederland zijn 15 bedrijven geruimd, maar alleen in Biddinghuizen is hetzelfde virus aangetroffen. Er is onderzocht hoe dat kan, maar volgens de onderzoekers lijkt er geen contact geweest tussen de drie bedrijven.

Het zou volgens de onderzoekers aannemelijker zijn dat ze door een gemeenschappelijke bron zijn getroffen. Welke optie het was valt niet met zekerheid te zeggen, maar er wordt verder geen onderzoek naar gedaan. De vogelgriep zou naar Nederland zijn gebracht door Russische trekvogels.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vogelgriep
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top