Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Steeds meer werk in provincie

Donderdag 16 november 2017
Steeds meer werk in provincie
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het aantal Flevolandse banen in het Midden en Kleinbedrijf (MKB) is in het derde kwartaal van dit jaar sterk gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is er 5,3% meer werk in de provincie. Daarmee staat Flevoland aan kop van Nederland. Dat blijkt uit de MKB Banenmonitor.

Behalve Flevoland stijgen ook Friesland en Overijssel met 5% of meer. De verschillen tussen de regio's zijn klein. Zeeland (2,5%) en Limburg (2,8%) blijven wat achter.

Werkloosheid nog bovengemiddeld
Dat het aantal banen toeneemt is goed nieuws voor Flevoland, maar misschien ook wel noodzakelijk. De provincie kampte jarenlang met hoge werkloosheid. Sinds anderhalf jaar loopt dit ook snel terug, maar de werkloosheid ligt nog wel ruim boven het landelijk gemiddelde.

Uitkeringsinstantie UWV heeft donderdag bekendgemaakt dat er in oktober ruim 200 Flevolanders een baan hebben gevonden. Daarmee is de werkloosheid met 2,5% gedaald, en zitten er nog ruim 9.000 Flevolanders zonder werk. De werkloosheid is het grootst in Almere en Lelystad en het kleinst op Urk. Ten opzichte van vorig jaar nam de werkloosheid op Urk zelfs af met ruim 35%.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Werk
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top