AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Peter Evers Peter Evers
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Kafa Kafa

Honderden bij intocht Sinterklaas

Zaterdag 18 november 2017
Honderden bij intocht Sinterklaas
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanmiddag arriveerde Sinterklaas aan de Kaai in Biddinghuizen. Honderden inwoners van Biddinghuizen stonden te wachten op de boulevard, of daarboven aan de Havenkant. Daarmee kan stichting De IJsvogel andermaal terugkijken op een geslaagd evenement, dat nog wel een nat staartje kreeg.

Om gehoor te geven aan de wens van een aantal inwoners, werd de intocht dit jaar een uur vervroegd. Dat viel, vooral voor het tweede en derde deel van de intocht niet verkeerd uit. De rondrit en met name de activiteiten daarna op het Plein konden nu veelal bij daglicht plaatsvinden.


Wachten
De vervroeging was in ieder geval goed doorgekomen bij de inwoners van Biddinghuizen, want al voor drie uur stonden mensen rijendik te wachten op de aankomst van de Sint. Zoals eerder gemeld arriveerde eerst een andere boot, met hierop de muzikanten van het Pietenkorps, maar kwam alsnog de goede pakjesboot aan in Biddinghuizen.

Maris Sonores blies Sinterklaasliedjes, de kinderen zongen mee
Drukte op de kade
Rita deed live verslag van de intocht

Handen schudden
Sinterklaas was na een kort woord niet van plan lang stil te staan bij de officiële plichtplegingen. Liever schudde hij zoveel mogelijk handen van blije en zenuwachtige kinderen. Natuurlijk was er daarna wel tijd om welkom geheten te worden door Henk Stoer namens Dorpsbelangen Biddinghuizen. Maar al snel ging de stoet weer langs wachtende kinderen en richting het witte paard dat stond te wachten op de Havenweg.

Jong en oud kreeg een hand of een high-five

Bekijks
De rondtocht via Havenweg, Het Erf, Repel, Deel, Dreef en Plein kende een prima verloop, al begon het nu wel te regenen, waardoor niet iedereen de hele tocht meeliep. Hoe dan ook kon de stoet op veel bekijks rekenen.Dansen
Op het Plein was het ook al druk te noemen. Ouders, voor zover mogelijk achter de hekken, en kinderen op een middenterrein zagen hoe Sinterklaas aan een rad draaide, waardoor kinderen prijzen wonnen. Kinderen kropen op schoot bij de Sint, die plaats had genomen in de vorig jaar door de IJsvogel geschonken stoel en er klonk muziek waar volop op werd gedanst door de Pieten en de kinderen.Met de intocht van Sinterklaas achter de rug, kan stichting De IJsvogel zich klaarmaken voor het volgende evenement, dan hopelijk net zo geslaagd wordt: de kerstmarkt op 15 december aanstaande.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Sinterklaas
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
Adverteerder in de rubriek Stichting De IJsvogel
PolderTEAK
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top