Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Flevolamb Flevolamb
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Gemeente neemt speelruimten onder de loep

Dinsdag 21 november 2017
Gemeente neemt speelruimten onder de loep
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten werkt aan een nieuw speelruimteplan. Daarmee moet er, ook voor de speelruimten in Biddinghuizen, richting worden gegeven aan de toekomst van de speelruimten in de woonkernen. Ook uw mening wordt gevraagd, in een online enquête.

"De gemeente Dronten vindt 'buiten spelen' van belang voor de ontwikkeling van kinderen. Wij willen het spelen, sporten en ontmoeten in de openbare ruimte verder stimuleren. De aanwezigheid van buitenspeelruimte bepaalt mede de kwaliteit van de leefomgeving", schrijft de gemeente.

Afgestemd op behoeften
Het nieuwe speelruimteplan wordt afgestemd op actuele thema's en demografische ontwikkelingen, maar vooral ook op wensen en behoeften van kinderen, jongeren en buurtbewoners. Om deze te inventariseren wordt een inspraakweek georganiseerd. Tijdens deze inspraakweek worden o.a. rondwandelingen door de buurt gemaakt met kinderen. De ideeën die naar voren komen uit de rondwandelingen en gesprekken, worden zo mogelijk meegenomen in het nieuwe speelruimteplan.

Veldinventarisatie
Vanaf 28 november start ingenieursbureau OBB een veldinventarisatie. Zij ontworpen al meer dan 100 speelruimteplannen. U kunt medewerkers van OBB en de gemeente tegenkomen in uw wijk, op speelplekken, op sportveldjes en rondom de schoolpleinen en speeltuinen. In samenwerking met de basisscholen laten leerlingen aan medewerkers van de gemeente zien hoe zij de speelruimte ervaren.

Uw mening
Naast de inspraak van kinderen en jongeren wil de gemeente Dronten ook ouders en andere inwoners vragen om mee te denken en een mening of ideeën te geven. U wordt daarom uitgenodigd om voor 8 december een digitale enquête in te vullen, via: http://www.speelprikkel.nl/enquete/speelruimtedronten.

Wie nog vragen heeft of graag meer informatie wil, kan contact opnemen met de heer M. Dijkman via telefoonnummer 14-0321.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.8 °C
  • 0.0 mm
  • 21.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top