Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Flevolamb Flevolamb
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Sinterklaas warm onthaald bij bibliotheek

Woensdag 22 november 2017
Sinterklaas warm onthaald bij bibliotheek
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanmmiddag reisde Sinterklaas door de provincie om een bezoek te brengen aan diverse bibliotheken van FlevoMeer Bibliotheek. Als eerste was het de beurt aan Biddinghuizen, waar de goedheiligman onder andere kwam om voor te lezen.

Stipt om half twee arriveerde Sinterklaas per auto aan de voorzijde van de bibliotheek. Hij had een beetje gerekend op een ontvangst buiten met een haag van kinderen die hem zingend zou verwelkomen, maar de kinderen waren binnen druk en al volop aan het spelen en knutselen. Toen Sinterklaas eenmaal binnen was, werden er direct liedjes gezongen en kropen de kinderen bij elkaar in een kring om te luisteren naar wat Sinterklaas te vertellen had.


Voorlezen
In een bibliotheek komt Sinterklaas natuurlijk niet alleen om kinderen de hand te schudden of via zijn Pieten snoepgoed uit te delen. Daarom werd het boek 'De Strijd om de Schoorsteen' voorgelezen door de Sint. Een boek over voetballende pieten en 'Solo'. De meegereisde Pieten toonden tijdens het verhaal ter illustratie kleurplaten. De kinderen luisterden aandachtig, maar door de grote opkomst konden alleen de voorste rijen het verhaal horen en goed volgen. Na het aansluiten van een microfoon was dat in ieder geval beter verstaanbaar. Aansluitend aan het verhaal werden er weer liedjes gezongen.


Knutselen
Nog voordat Sinterklaas het gebouw had verlaten, waren er al tal van kinderen bezig met het knutselen van een schoen. Op de leestafel van de bibliotheek lagen hiervoor kleurplaten en stiften klaar - en tijdens het knutselen konden kinderen volop eten van pepernoten en ander snoepgoed. Na het inkleuren kon de afbeelding worden uitgeknipt en worden gevouwen tot schoen. Volgende week kunnen de kinderen die een schoen hebben gezet deze komen ophalen bij de bibliotheek.

Klik hier voor alle foto's


Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Sinterklaas
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.3 °C
  • 0.0 mm
  • 9.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top