Kafa Kafa
Peter Evers Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kjell's Opslag Kjell's Opslag
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis

Biddinghuizen boven de 6300 inwoners

Donderdag 23 november 2017
Biddinghuizen boven de 6300 inwoners
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Voor het eerst in de geschiedenis heeft Biddinghuizen meer dan 6300 inwoners. Dat blijkt uit de bevolkingscijfers over november die de gemeente Dronten publiceert. Daarmee komt het inwonertal steeds dichter bij dat van Swifterbant.

Vorige maand was al te lezen dat Biddinghuizen de grens bijna had bereikt. Op 1 oktober stond de teller op 6.297 inwoners. Over de maand oktober kwamen hier 13 mensen bij, zodat er per 1 november 6.310 Biddinghuizenaren zijn. De gemeente als geheel groeide in deze periode met 37 mensen en telt nu 40.788 inwoners.

Tweestrijd
In vroeger tijden was Biddinghuizen altijd een stuk groter dan Swifterbant. Dat veranderde toen de realisatie van het Bremerpark op zich liet wachten, daarna kwam er een inhaalslag, maar in de afgelopen 15 jaar werden er juist weer minder nieuwe huizen gebouwd en was alleen de Kaai als nieuwe wijk gebouwd, naast dat er wel meer woonruimte kwam in de appartementencomplexen. Met de steeds verdere invulling van wijk De Graafschap groeit Biddinghuizen gestaag door. Op 1 januari 2016 was het verschil tussen Biddinghuizen (6.205) en Swifterbant (6.420) nog meer dan 200 inwoners. Nu bedraagt het verschil dus nog maar 35 mensen in deze spreekwoordelijke tweestrijd tussen beide dorpen.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Kafa
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.5 °C
  • 0.2 mm
  • 16.6 °C
Weerstatistieken ->
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top