Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Scouts Dronten adopteren monument World Jamboree

Maandag 27 november 2017
Scouts Dronten adopteren monument World Jamboree
Foto: Flevo-Scouts Dronten

BIDDINGHUIZEN - Het monument 'Universal Solidarity' dat is geplaatst tegenover de ingang van Walibi Holland ter ere van de World Jamboree in 1995 is door de Flevo-Scouts uit Dronten geadopteerd. De scouts gingen afgelopen zaterdag aan de slag om het monument en de directe omgeving te onderhouden.

De achttiende World Jamboree, "Future is now", werd in Nederland gehouden en kreeg een plaats op het terrein naast het toenmalige Walibi. De aanleg van het terrein en het verbeteren van wat er al was, heeft tot op de dag van vandaag een positief effect gehad. Festivals als Defqon.1 en Lowlands profiteren van een goede terrein-infrastructuur. Het monument, gemaakt door Corry Ammerlaan - van Niekerk, werd onthuld door Z.K.H. Prins Claus die destijds beschermheer was van Scouting Nederland. De prins deed deze onthulling toen samen met jeugdleden van de Flevo-Scouts. Het beeld staat op een heuvel van drie meter hoog, dat de lijn van het zeeniveau aangeeft. Het beeld is het symbool voor de eenheid van de jeugd over de hele wereld.

Foto: Flevo-Scouts Dronten

Actie
"De natuur is voor scouting een belangrijk onderdeel", aldus Flevo-Scouts, "echter door de wildgroei daarvan was het monument begin dit voorjaar niet meer zichtbaar". Voor Trudy Stoker uit Biddinghuizen en Jos Oortwijn uit Dronten was dit het moment om actie te ondernemen. De Flevo-Scouts werden door hen benaderd om het monument te adopteren.

Foto: Flevo-Scouts Dronten

Start onderhoud
Onder aanmoediging van Trudy Stoker, Jos Oortwijn en de burgemeester Aat de Jonge zijn de verkenners zaterdag gestart met het onderhoud, dat ze de komende jaren samen met de gemeente Dronten gaan uitvoeren. De scouts hebben een takkenril gemaakt voor het monument van de wilgentenen die rondom het water staan.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl, met dank aan Flevo-Scouts voor de foto's

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Scouting
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top