Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa
Teakhouten meubelen PolderTEAK
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Klopman (CDA) keert politiek Dronten de rug toe

Maandag 27 november 2017
Klopman (CDA) keert politiek Dronten de rug toe
Foto: CDA Dronten

BIDDINGHUIZEN - Het CDA in Dronten krijgt een andere lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Beoogd lijsttrekker Jan Klopman uit Biddinghuizen heeft besloten zich terug te trekken en is ook niet meer beschikbaar voor de gemeenteraad, zo laat hij aan Omroep Flevoland weten.

Klopman was tot 24 oktober fractievoorzitter. Hij besloot die plaats op te geven na de collegecrisis, waarbij twee CDA-wethouders onverwachts hun ontslag indienden. De felle kritiek van alle andere fracties op het optreden van het CDA viel Klopman zwaar, omdat hij zich persoonlijk aangevallen voelde. Destijds hield hij zijn positie als lijsttrekker nog in beraad, maar daar ziet hij nu van af.

Kandidaat
De leden van het CDA Dronten moeten zich maandagavond uitspreken over de nieuwe lijsttrekker. Kandidaat is Brenda Berghorst-Ruitenberg. Zij is sinds maart 2015 raadslid en was daarvoor burgerraadslid. Op de tweede plaats staat de huidige fractievoorzitter Siert Jan Lap, op plaats drie Dinand Ekkel.

Vis
Opvallend is de kandidaatstelling van Dirk Minne Vis op plaats 30. Hij diende in oktober zijn ontslag in als wethouder, omdat hij binnen het college van b en w geen vertrouwen meer in zijn functioneren bespeurde. Ook beschuldigde hij de andere wethouders van stemmingmakerij. Aan de kwestie ging een periode van kritiek van de gemeenteraad op Vis vooraf.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top