0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Brand bij Chinees restaurant Jade City

Donderdag 7 december 2017
Brand bij Chinees restaurant Jade City
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanochtend is er brand geweest bij Chinees-Indisch Restaurant Jade City. De brand ontstond in de keuken van het restaurant en bleef daar ook grotendeels. Omliggende panden bleven ongeschonden, evenals het woonhuis van het ondernemersgezin. Wel zal het restaurant voorlopig dicht zijn.

De melding kwam vanochtend rond 10.00 uur binnen. Getuigen in de omgeving hadden het over een flinke rookontwikkeling. Vrijwilligers in de Cultuurbank bijvoorbeeld, aan het werk voor de Flevowand, werden opgeschrikt doordat het buiten mistig werd en door de geur die via de luchtinstallatie het pand binnenkwam.

Meerdere korpsen
Korpsen uit Biddinghuizen, Dronten en Lelystad rukten uit. Bovendien was er veel politie op de been om met afzetlint het gebied toegankelijk te houden voor hulpdiensten. Het vuur bleef voornamelijk in de keuken, maar kwam ook terecht in de isolatielaag in het plafond en afzuiginstallatie. De brandweer zaagde dan ook gaten in het dak om ook deze brandhaard te kunnen doven. Tegen 11.00 uur kon de eerste brandweerauto, die net als de andere twee stond opgesteld achter de winkels, de locatie verlaten. Iets na 11.00 konden ook de andere brandweerlieden de spullen inpakken. "Enkele omliggende woningen en de naastgelegen Kruidvat zijn tijdelijk ontruimd geweest", meldt de brandweer.

Er werden gaten in het dak gezaagd om tot de isolatielaag te komen

Ook de ingang aan de voorzijde werd met linten afgezet

Voorlopig dicht
Over de exacte schade is nog niet veel te zeggen. De keuken is wel dusdanig beschadigd, dat het restaurant voorlopig dicht zal moeten blijven. Of er (rook)schade in het restaurant zelf is, is nog niet bekend. Het ondernemersgezin zelf maakt het goed, maar is wel geschrokken. "Maar we komen hier wel weer bovenop", liet een naar omstandigheden optimistische eigenares Atju Zheng-Hu weten.

Een half uur later was de onderneemster al bezig met het afbellen van klanten die hadden gereserveerd.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Brandweer
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top