Adm. Financiële Advisering Kafa
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Weer vogelgriep aan Alikruikweg

Vrijdag 8 december 2017
Weer vogelgriep aan Alikruikweg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Opnieuw is er een eendenbedrijf in Biddinghuizen waar vogelgriep is geconstateerd. Het gaat, net als bij de vorige uitbraak in november 2016, om een bedrijf aan de Alikruikweg. Of het nu getroffen bedrijf ook de vorige keer bij de besmette bedrijven zat, is niet bekend. In de loop van de dag wordt het bedrijf geruimd.

Het zou volgens De Stentor bij het geval van vogelgriep gaan om de zeer besmettelijke variant. In de loop van de ochtend maakt het ministerie van landbouw daar meer over bekend.

Gescreend
Andere bedrijven in een straal van 3km worden vooralsnog alleen preventief gescreend, maar de schrik zit er direct weer goed in. De vorige uitbraak was op 26 november vorig jaar en trof uiteindelijk drie bedrijven aan de Alikruikweg. Het vervoersverbod duurde toen bijna twee maanden en pas in april werd de ophokplicht ingetrokken.

Besmetting
Het vermoeden bestond destijds dat de verspreiding van het virus naar andere bedrijven aan de weg ook zou kunnen komen door de controleurs van het RIVM zelf, die het virus dan mee hadden genomen van het eerste getroffen bedrijf. Dat vermoeden werd versterkt toen afgelopen november bekend werd gemaakt dat de drie bedrijven getroffen waren door hetzelfde virus, wat zou kunnen betekenen dat de bedrijven elkaar onderling hebben besmet, of dat de bedrijven door dezelfde bron van buiten zijn geraakt.

De Stentor schrijft dat deze week meerdere dode zwanen aangetroffen werden op het Veluwemeer in de buurt van Harderwijk. Of die met de nieuwe uitbraak van vogelgriep te maken hebben, is volgens de krant nog niet bekend.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vogelgriep
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top