Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Economische groei in Flevoland hoger dan gemiddeld

Woensdag 13 december 2017
Economische groei in Flevoland hoger dan gemiddeld
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De Flevolandse economie is vorig jaar met zo'n 2,6 procent gegroeid. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei in Flevoland is groter dan het landelijk gemiddelde van 2,2 procent.

Binnen Flevoland is het gebied Noordoostpolder - Urk koploper, met een economische groei van 3,3 procent. Volgens het CBS is dit zelfs de sterkste groei van heel Nederland. Dat was vooral te danken aan de sector landbouw, bosbouw en visserij die met ruim 9 procent groeide.

Werkloosheid
De werkloosheid in Flevoland blijft volgens het CBS wel hoog. Zo'n 7,2 procent van de beroepsbevolking zat vorig jaar thuis. Alleen in Groningen was de werkloosheid hoger.

Het werkloosheidscijfer schommelt in Flevoland volgens het CBS flink. Zo steeg dit cijfer tussen 2008 en 2014 het meest, maar daarna daalde het juist weer heel erg. Volgens het CBS komt dat onder meer doordat Flevoland een jonge bevolking heeft. Deze groep werknemers voelt het snelst de economische gevolgen.

Arbeidsparticipatie
Het CBS noemt Zeewolde als één van de gebieden waar het grootste aandeel van de mensen werkzaam is. Zo'n 71 procent van de inwoners werkt. Urk wordt genoemd als gemeente waar de meeste mannen werken; zo'n 78 procent van hen is actief op de arbeidsmarkt. Dat is het hoogste percentage van Nederland.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top