Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Dronten stapt voorlopig uit overleg Airport

Maandag 18 december 2017
Dronten stapt voorlopig uit overleg Airport
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten stapt voorlopig uit het overleg over Lelystad Airport aan de zogeheten Alderstafel. Het college van b en w schrijft dit in een brief aan kabinetsadviseur Hans Alders, die vorige week is verstuurd.

Burgemeester Aat de Jonge zei in oktober al dat Dronten zich zou beraden op haar positie aan de Alderstafel. Volgens hem heeft Dronten nauwelijks baat gehad bij het overleg. In de brief aan Alders herhaalt het college dit. Alleen het voorstel voor een hogere aanvlieghoogte boven Dronten zou zijn overgenomen.

"De winst voor onze gemeente valt geheel in het niet wanneer deze wordt afgezet tegen alle nadelige gevolgen die de uitbreiding van Lelystad Airport voor onze leefomgeving zal hebben". Het college meldt overigens niet dat in 2014 na druk van Dronten de vliegroutes boven Biddinghuizen zijn verlegd tot naast het dorp.

Niet zorgvuldig
Dronten herhaalt ook het standpunt van de gemeenteraad van oktober dat Lelystad Airport niet eerder operationeel mag zijn dan na herindeling van het luchtruim. Het college stelt vast dat de besluitvorming rond Lelystad Airport in 2015 niet zorgvuldig is geweest, vooral doordat tegen het Luchthavenbesluit van de staatssecretaris geen beroep bij de bestuursrechter mogelijk was.
Daarna zijn er nog diverse zaken over ernstige milieuoverlast, onjuistheden in de milieu effectrapportage en veiligheidsrisico's aan het licht gekomen.

Het college is ook bang dat gemaakte afspraken over het aantal vliegbewegingen, nachtvluchten en ontzien van woonkernen worden aangepast. Alders heeft eerder al op deze zorgen van Dronten gereageerd door te stellen dat hiervan geen sprake is.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 11.0 °C
  • 0.0 mm
  • 16.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top