Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Organisatie Serious Dorpsfestival overwoog actie voor Scharrelberg

Woensdag 20 december 2017
Organisatie Serious Dorpsfestival overwoog actie voor Scharrelberg
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen weekeinde werd bij Dierenpark De Scharrelberg vogelgriep vastgesteld, waardoor alle eenden, kippen, ganzen, zwanen en pauwen op het park zijn geruimd. De verslagenheid bij bezoekers en vrijwilligers is groot. De organisatie van het Serious Dorpsfestival overwoog daarop hun actie van komend weekeinde deels te doen voor de Scharrelberg.

Het idee om de actie te combineren kwam vanuit inwoners van Biddinghuizen zelf en vanuit de vrijwilligers die gaan over de torenverlichting. "We waren eigenlijk direct wel enthousiast, omdat we allemaal bewogen zijn met de dieren in het park", vertelt Sieberen Sybesma namens de organisatie. "Toen het idee wat bezonk en meer vorm ging krijgen, zagen we echter dat het misschien niet de beste manier is". De opbrengst zou dan niet alleen naar 3FM Serious Request en de torenverlichting van Biddinghuizen gaan, maar de helft van het lokale doel zou dan weer doorgezet worden naar de Scharrelberg.

Marginaal
"Wanneer je je gaat richten op drie doelen, is niet alleen minder duidelijk waar je precies actie voor voert; belangrijker is nog wel dat dan de opbrengst per doel marginaliseert", legt Sybesma uit. "Zou je bijvoorbeeld tien euro willen doneren aan de Scharrelberg, dan zou daarvan maar een paar euro daadwerkelijk bij de dieren terechtkomen - en dat vinden wij zonde".

Actie
Ook de korte termijn speelde een rol. Sybesma: "We willen gráág in actie komen voor de Scharrelberg, maar dan willen we het ook goed doen. Natuurlijk kun je in twee dagen heel wat bereiken, maar liever pakken we het dan direct goed aan om de opbrengst voor de Scharrelberg zo hoog mogelijk te maken, zodat in het voorjaar nieuwe dieren het park kunnen bevolken. Wat dat betreft hebben we ook nog even om bijvoorbeeld samen met Dorpsbelangen en andere inwoners iets te bedenken waar het dierenpark maximaal van profiteert".

Het Serious Dorpsfestival begint op vrijdagavond om 19.00 uur en duurt tot en met zaterdag. Kijk voor meer informatie en het programma op http://www.bhzsr.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Vogelgriep
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.1 °C
  • 0.0 mm
  • 11.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top