Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

Lichtjestour trekt veel bekijks

Donderdag 21 december 2017
Lichtjestour trekt veel bekijks
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Vanavond werd voor de eerste keer de Dronterland Lichtjestour gehouden in Biddinghuizen. Het evenement, dat werd georganiseerd door Stichting De IJsvogel in samenwerking met STADronten en De Klokbeker Swifterbant, kan gerust geslaagd worden genoemd. Honderden inwoners trokken naar het centrum en nog eens honderden bekeken de tour vanaf ergens langs de route.

Hoewel het een tikje druilerig weer was - het was nét niet droog - en bovendien ook niet heel warm, trokken nog voor vijf uur al tientallen richting evenemententerrein Het Maaiveld. Een aantal van de wagens uit de tour stond daar al opgesteld en met de tijd volgden meer deelnemers, al dan niet al verlicht. Op het verharde deel van het terrein startte om vijf uur een spectaculaire show van JP de Kam, een vuurspuwer uit Zwolle die landelijke bekendheid kreeg door zijn deelname aan Holland's Got Talent. De Kam betrok het publiek bij zijn acts met vuur, verplaatste vlammen, doofde ze met zijn mond en was bovenal snel en vermakelijk.


Lichtjestour
Iets na half zes stelden de wagens van de lichtjestour zich op in volgorde en tegen zes uur, iets later dan gepland, vertrok de stoet onder grote publieke belangstelling via de Dreef richting Plein, Voor en Kopakker. De meeste bezoekers gingen na dit vertrek huiswaarts of richting kerkcentrum De Voorhof voor de kinder-kerstviering, maar er waren ook die in het centrum bleven om de parade een klein half uur later nog een keer te zien langskomen over de Baan.


De lichtjestour aan aan de Waterkant

Achter de ramen
Wie thuisbleef en aan of in de buurt van de route woonde, kon evenzogoed genieten. Veel inwoners stonden dan ook voor hun huis of binnen achter de ramen om de vrolijk verlichte en kleurrijke rijdende stoet te aanschouwen. Wat voor velen lastiger te accepteren was, was dat een stoet trekkers er lang over kan doen door smalle straatjes te rijden en niet volgens een straks tijdsschema rijdt. Wat ons betreft een kniesoor die daarop let; kort voor kerst is de tour een aanwinst voor de evenementenkalender van Biddinghuizen.


Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZnet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lichtjestour
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Stichting De IJsvogel
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 30.3 °C
  • 0.0 mm
  • 23.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top