AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa

DJ's Ane en Wilco bijna klaar voor Serious Dorpsfestival

Vrijdag 22 december 2017
DJ's Ane en Wilco bijna klaar voor Serious Dorpsfestival
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Ze vormen het centrale punt binnen het Serious Dorpsfestival. DJ's Ane Sybesma en Wilco den Teuling draaien vanavond muziek tijdens de kinderdisco en aansluitende feestavond en morgen is het duo nagenoeg de hele dag te zien in Het Koetshuis en te horen op de internetradio/livestream. Donderdagavond werd de installatie grotendeels opgebouwd.

Het concept van de muziek tijdens het Serious Dorpsfestival is eenvoudig: vraag een plaat aan en tegen betaling wordt deze gedraaid. "Dat levert ieder jaar een behoorlijke som geld op voor het goede doel", legt Wilco den Teuling uit. "Soms zijn er bijzonder grappige momenten, bijvoorbeeld wanneer per opbod wordt bepaald dat een nummer over Ajax of Feyenoord wel of juist niet wordt gedraaid. Soms kan het bovendien ontroerend zijn, wanneer iemand een nummer laat draaien dat iets speciaals voor hem of haar betekent".

Den Teuling legt de laatste hand aan een deel van de installatie

Niet aaneengesloten
Het duo was ook bij de vorige twee edities in de weer op het festival. De eerste keer werd 24-uurs radio gemaakt en vorig jaar werd daar het nachtprogramma tussen 4 en 10 uur tussenuit gehaald. "Daardoor waren we 's zaterdags een stuk fitter", lacht Den Teuling, "en je wilt het natuurlijk ook wel ergens voor doen. 's Nachts luistert er niemand meer naar ons radiostation en in het gebouw is er dan ook niemand meer".

Er kunnen nu al donaties worden gedaan voor de goede doelen

Maar de historie van Ane en Wilco gaat veel verder terug dan het Dorpsfestival. Het duo draaide jarenlang als 'Mazda & Co' de vrijdagavonden van de plaatselijke jongerensoos Neptunus. En dat komt tijdens het Serious Dorpsfestival altijd een beetje terug. Vooral op vrijdagavond komt jong en oud uit het dorp naar Het Koetshuis voor de gezelligheid, de muziek en om te dansen. Maar ook op zaterdag kunnen mensen terecht voor dezelfde gezelligheid en het aanvragen van hun favoriete nummers.

Ook het personeel van Het Koetshuis is voorbereid op het komend weekeinde

Uitzendingen
De uitzendingen van BHZSR starten vanavond om 19.00 uur, wanneer in het Koetshuis een kinderdisco wordt gehouden. De zender is te beluisteren via de knop 'Luister Live' op BHZSR.nl. Via de website kunnen tijdens uitzendingen bovendien verzoekjes worden aangevraagd.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top