De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Dronten wil stranden verkopen of terug aan de natuur geven

Woensdag 27 december 2017
Dronten wil stranden verkopen of terug aan de natuur geven
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil een deel van zijn stranden aan de Randmeren verkopen of teruggeven aan de natuur. "De huidige kwaliteit, beheerbaarheid en betaalbaarheid van de stranden gaat achteruit. De stranden zijn niet meer up-to-date; er is veel van hetzelfde", schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Zes stranden afstoten
Het gaat onder meer om gedeeltes van het Abbertstrand, Ellerstrand, Boschbergstrand en het Harderstrand. Voor een aantal van deze plekken is al interesse van ondernemers zoals de eigenaar van strandpaviljoen At Sea en de Molecatengroep die eigenaar is van het vakantiepark Flevostrand in Biddinghuizen.

Vandalisme
De gemeente Dronten ziet dat niet alle stranden in de gemeente druk bezocht worden en dat het beheer en bestrijden van vandalisme te veel geld kosten. Minder kilometers openbaar strand volstaat volgens het gemeentebestuur.

Beheerders mogen zelf bepalen of er parkeergeld wordt gevraagd. Parkeermeters worden nu regelmatig vernield en nieuwe kosten 10.000 euro per stuk. Betaald parkeren vinden de meeste beheerders niet gastvrij en de kosten zijn te hoog voor de kwaliteit van het strand, aldus de gemeente.

Eigen karakter
De gemeente wil dat alle openbare stranden die in beheer van de gemeente blijven meer variatie krijgen en heeft bedacht dat ze een eigen 'karakter' moeten krijgen. Zo moet er op sommige stranden goed gerecreëerd kunnen worden en anderen plekken moeten zich juist richten op watersporters.

Op 11 januari praat de gemeenteraad verder over het voorstel van burgemeester en wethouders.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevostrand Molecaten
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Veluwemeer
Verkeersschool Kooij & Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top