Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Peter Evers Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Alessio da Cruz naar Parma

Dinsdag 9 januari 2018
Alessio da Cruz naar Parma
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Alessio Da Cruz, voorheen voetballend voor BAS uit Biddinghuizen, zet zijn carrière voort bij het Italiaanse Parma. De ondertussen twintigjarige linksbuiten heeft de medische keuring doorlopen en zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract. Dat meldt Voetbalzone.

Da Cruz is geboren in Almere en speelde enige tijd in de jeugd van BAS. Daarna vertrok hij op 10-jarige leeftijd naar Ajax, om via Almere City FC bij FC Twente te belanden. Bij FC Twente speelde hij vijf wedstrijden in het eerste. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan FC Dordrecht, waarin hij in 29 duels vijf keer scoorde en twee assists gaf. Daarmee verdiende hij een transfer naar het Italiaanse Novara, dat uitkomt in de Serie B, het een-na-hoogste niveau in Italië.

Da Cruz zwaaide in 2007 af bij BAS Voetbal

Volgens Voetbalzone groeide hij bij Novara uit tot een bepalende speler en speelde hij zich in de kijker bij onder andere Arsenal, Southampton en Swansea City. Desondanks blijft Da Cruz voorlopig dus in Italië. Parma staat momenteel vijfde in de Serie B en is nog in de race voor promotie naar de Serie A.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Kapsalon Beautiful Change
Kapsalon Beautiful Change
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top