Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Succesvol nieuwjaarsconcert HaFaBra in Meerpaal

Woensdag 17 januari 2018
Succesvol nieuwjaarsconcert HaFaBra in Meerpaal
Foto: ByWilco - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag was het tijd voor het jaarlijkse nieuwjaarsconcert van HaFaBra, waarin drie muziekverenigingen samenwerken om een avondvullend programma op de planken van de Meerpaal in Dronten te brengen. De afkorting komt van Harmonie Eendracht uit Dronten (Ha), Fanfare Maris Sonores uit Biddinghuizen (Fa) en Brassband Amor Musae uit Swifterbant (Bra).

Dit jaar ontbrak lady speaker Carla Gielen bij het concert, maar in Margrit Vos had het publiek een waardige vervanger. Vos opende de avond officieel nadat eerst Harmonie Eendracht de avond muzikaal al had geopend met het stuk Also sprach Zarathustra, een symfonisch gedicht van Richard Strauss. Na de opening speelt Eendracht achtereenvolgens The Teddy Bear's Picnic, Skyfall en Amparito Roca.


Polonaise
Dan is het tijd voor eerste intermezzo, welke wordt verzorgd door Amor Musae. De blaassectie speelt Heb je even voor mij en de rest van de brassband komt al polonaise lopend de zaal in. Fanfare Maris Sonores mag als tweede het podium op. Wat opvalt, is de verjonging van de leden. Als eerst spelen ze Dancing on the Seashore, een muziekstuk met een solo voor elke sectie. Tijdens elke solo gaat de betreffende sectie staan, wat een speels effect aan het optreden geeft. Daarna speelt Maris Sonores Lord Tullamore, Canon van Johann Pachelbel en Strauss & Co. "In de zaal is net niet genoeg ruimte voor de wals maar het publiek wiegt wel mee", laat één van de leden van Maris Sonores weten.


Het tweede intermezzo wordt ingevuld door Harmonie Eendracht, samen met een aantal leden van Muziekvereniging Concordia uit Elburg. Zij doen dit met een versie van Het Dorp van Wim Sonneveld, met op trompet Jan Maat, dirigent van Harmonie Eendracht.

Amor Musae
Brassband Amor Musae mag als laatste het podium op. Na hun drukke jaar 2017, met daarin hun gecombineerde uitvoering met toneelstuk waarmee ze vier uitverkochte avonden hadden, is 2018 het jaar van hun 50-jarig bestaan. Ze beginnen met Olympic Fanfare and Theme, een actueel nummer met de Olympische Spelen die over vier weken beginnen. Hierna volgen Una Paloma Blanca, I will Survive en The Final Countdown.


In de pauze die daarop volgt, wordt het podium verbouwd, zodat voorbereid kan worden op het laatste deel van het programma: alle verenigingen samen. Wanneer de gordijnen weer open gaan, is een vol podium te zien, dit jaar onder leiding van Amor Musae dirigent Martijn de Lange. De verenigingen samen Can't stop the feeling, Concerto D'amore, Rock around the Clock en als afsluiter spelen ze Soldaat van Oranje. De kracht van alle instrumenten is daar goed in terug te zien. "Het is een nummer dat iedereen kent", vertelt één van de aanwezigen, "en door de afwisseling tussen groots en bombastisch en juist klein, zorgt dit voor kippenvel bij menig bezoeker".

Na het applaus en de bloemen wordt er nog een toegift gegeven. Margrit Vos besluit met de aankondiging dat de agenda voor volgend jaar ook alweer vrij gehouden moet worden, "want wat is een oud en nieuw zonder nieuwjaarsconcert".

Alle foto's zijn van Wilco Steeneveld ByWilco.nl en met toestemming gebruikt

Klik hier voor alle foto's
Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl / Maris Sonores

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Maris Sonores
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.2 °C
  • 0.0 mm
  • 8.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top