Tel. 0321-333169 Peter Evers
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Adm. Financiële Advisering Kafa
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Vliegveld: Dronten wil toch weer aan de Alderstafel

Donderdag 18 januari 2018
Vliegveld: Dronten wil toch weer aan de Alderstafel
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten wil onder voorwaarden weer terug aan de Alderstafel. Dat is het overleg tussen overheden over vliegveld Lelystad. Een belangrijke voorwaarde is totale openheid en transparantie van de Alderstafel.

Vorige maand besloot Dronten om de overleggroep te verlaten. Het had de gemeente niet gebracht, waarop was gehoopt en de manier waarop de besluiten zijn genomen waren niet zorgvuldig. In Dronten is veel weerstand tegen de vliegroutes zoals ze nu zijn gepresenteerd. Vooral Biddinghuizen zou last krijgen van de vliegtuigen.

In een gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zou gezegd zijn dat de gemeente Dronten het hardst wordt getroffen. En dat de communicatie over de plannen jarenlang tekort heeft geschoten. Dat zegt gemeenteraadslid Paul Vermast van GroenLinks, die bij het gesprek aanwezig was. Wethouder Van Amerongen en burgemeester Aat de Jonge waren ook bij dat gesprek dat vorige week plaatsvond.

Tijdens het gesprek werd Dronten gevraagd terug te keren aan tafel. Maar de gemeente wil dat alleen als het overleg openbaar is voor burgers. Alle verslagen, maar ook het bijwonen van het overleg moet mogelijk zijn vindt de gemeente Dronten.

Het Ministerie heeft nog niet gereageerd op de voorwaarden van Dronten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top