Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb

Schatkamer en Tamarisk winnaars scholenbasketbal

Vrijdag 9 februari 2018
Schatkamer en Tamarisk winnaars scholenbasketbal
Archieffoto van een eerdere editie van het scholenbasketbal

BIDDINGHUIZEN - Nadat er enkele jaren geen scholenbasketbaltoernooi in Biddinghuizen heeft plaatsgevonden, was afgelopen woensdag 7 februari de gymzaal van het Koetshuis weer de arena voor dit sportevenement. De hoofdprijzen gingen naar De Schatkamer en De Tamarisk.

Vanuit de drie basisscholen uit Biddinghuizen is massaal gehoor gegeven aan de oproep voor basketbalteams. Zes teams uit de groepen 5/6 en negen teams uit de groepen 7/8 streden tegen elkaar om de felbegeerde kampioensbeker voor de 'best basketballende klas van 2018'.

Verschillen
Verschil met voorgaande jaren was dat het toernooi op woensdag plaatsvond, en niet op de zaterdag. Daarnaast mochten dit jaar ook de groepen 5/6 in een onderlinge strijd bepalen welke klas het meeste basketbalvaardigheden heeft. En tenslotte waren de teams dit jaar gemengd, waarbij de meiden niet onder deden voor de jongens.

Een schot in de roos, volgens de organisatie: "Wat geweldig om zoveel kinderen in het Koetshuis te zien en kennis te maken laten met onze mooie sport. We hebben veel talent gezien, uit alle groepen en zowel jongens als meisjes. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!"

Groep 5/6
In de competitie van groep 5/6 werd de sfeer al goed neergezet. Door zowel de Schatkamer, als de Wingerd en de Tamarisk, werd vol enthousiasme, maar sportief gebasketbald.

De uitslag van deze competitie:
1. Schatkamer 1
2. Schatkamer 2
3. Tamarisk 2
4. Tamarisk 1
5. Wingerd 2
6. Wingerd 1

Groep 7/8
Later op de middag was het de beurt aan groep 7/8. Zij hadden de kunst al af kunnen kijken bij groep 5/6, maar ook hier was er een sportieve strijd, waar het fanatisme en plezier van af spatte.

Uitslag:
1. Tamarisk 4
2. Tamarisk 3
3. Wingerd 4
4. Tamarisk 1
5. Schatkamer 1
5. Wingerd 1
5. Wingerd 2
5. Tamarisk 2
5. Wingerd 3

"Een dank aan alle toeschouwers en supporters voor het aanmoedigen van de teams. Ook de begeleiders en leerkrachten worden bedankt voor hun betrokkenheid en medewerking. Tenslotte worden ook de vrijwilligers en de sponsor Klamer Fietsen bedankt voor hun inzet om van deze dag een succes te maken", meldt de organisatie. "Maar natuurlijk ook een groot compliment aan alle sporters".

Wie de smaak te pakken heeft gekregen en een keer vaker wil basketballen, elke zaterdag traint het U10 team (voor kinderen tot 10 jaar) van 9 – 10 uur en elke dinsdag traint het U12 (voor kinderen tot 12 jaar) van 18-19 uur in het Koetshuis.

Redactie BHZNet.nl / Organisatie scholenbasketbal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Basketbal
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Daltonschool De Schatkamer
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
Adverteerder in de rubriek Wingerd
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top