Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Trotse winnaars bij Clubkampioenschappen

Vrijdag 23 februari 2018
Trotse winnaars bij Clubkampioenschappen
Foto: ByWilco - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 17 februari hield BAS Gymnastiek de Clubkampioenschappen voor de recreanten en de pre-selectie. In een tweetal wedstrijden vanaf 9.00 uur (de dinsdaggroepen 3 en 4) en vanaf 11.00 uur (voor de overige groepen op dinsdag en donderdag) streden deze dames en heren vol overgave voor een goed resultaat.

De ochtend begon voor de organisatie al vroeg, om de laatste puntjes op de welbekende i te zetten en de laatste zaken klaar te zetten. Langzaamaan druppelden de kinderen en belangstellenden binnen. Rond 9.00 uur kon toen het startschot gegeven worden voor de eerste ronde van de Clubkampioenschappen van 2018 en rond 11.00 voor de tweede ronde. Op een opzwepend welkomstmuziekje kwamen de gymnasten op om aan de eerste oefeningen te beginnen. De groep was bij beide wedstrijden opgedeeld in 5 groepen, zodat een ieder te tijd had om een van de vier onderdelen te turnen, maar ook met een welverdiende rustronde erin om weer even op adem te komen en ook te kunnen kijken naar de oefeningen van de mede-gymnasten.


Geleerd
De kinderen toonden wat zij de afgelopen acht weken in de lessen hebben geleerd op de welbekende vier onderdelen, brug, balk, sprong en vloer. Bij elk onderdeel stond gelukkig ook begeleiding van Diane of vanuit de oudere jeugdleden/selectie van onze vereniging. Zij hielpen onder andere bij het aanmelden voor de jury, maar ook bij het uitvoeren van de oefening, want soms was het best lastig om te onthouden wat de oefening ook alweer was.

Demonstratie
De eerste ronde werd afgesloten met een demonstratie van enkele selectieleden, die onder meer hun sprong, vloer rek, brug of balkoefening lieten zien, wat op een groot applaus van de bezoekers kon rekenen. Bij de tweede ronde lieten de Freerunners van de donderdaggroep nog even zien welke vaardigheden zij op de verschillende toestellen hebben: rennen, springen & salto's.


Clubkampioenen 2018
"Bij de prijsuitreiking was er voor elke deelnemer een verdiende medaille, want wat heeft iedereen zijn best gedaan om er een mooie ochtend van te maken!", aldus BAS Gymnastiek. De kinderen die op de eerste, tweede of derde plek zijn geëindigd werden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille en mochten natuurlijk op het podium hun medaille in ontvangst nemen. Net als in 2016 mocht ook dit jaar Noëlla Deetman de titel van Clubkampioen bij de dames in ontvangst nemen. Bij de heren is dit Emile Zimmerman geworden. Zij hebben die middag ook nog een mooie beker ontvangen, naast de gouden medaille die ze die dag al omgehangen hadden gekregen.


Bedankt
BAS Gymnastiek spreekt speciale dank uit voor een aantal personen en sponsoren: "De activiteitencommissie (Monique, Sandra en Diane) voor het organiseren, Martin voor het vervoeren van alle materialen, juryleden, de begeleiding bij de verschillende onderdelen, het bestuur, de recreanten natuurlijk voor het meedoen, de selectie, alle supporters en natuurlijk alle anderen! Er waren zoveel mensen aan de slag om er een mooie dag van te maken en dat is gelukt wat ons betreft".

Daarnaast is er ook nog een speciaal dankwoord voor Albert Heijn Jan Schuurhuis, voor de gesponsorde versnaperingen, waaronder de koekjes en het fruit voor de kinderen na de wedstrijden. Het Koetshuis voor de zaal en de hulp, Olbro voor het materiaal voor de balkverbreder en Berthold voor het maken.

Van de eerste groep, maakte Wilco Steeneveld (ByWilco) diverse foto's, verzameld in een aantal fotoalbums.
Klik hier voor alle foto's
Klik hier voor alle foto's
Klik hier voor alle foto's

Foto's: Wilco Steeneveld

Redactie BHZNet.nl / BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top