Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Meerpaal Welzijn en Inloophuis De Kans slaan handen ineen

Donderdag 22 februari 2018
Meerpaal Welzijn en Inloophuis De Kans slaan handen ineen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Na een periode van intensieve voorbereiding wordt op 7 maart de samenwerking tussen De Meerpaal Welzijn en Inloophuis De Kans bekrachtigd. Daarna worden de taken van het Inloophuis uitgevoerd door De Meerpaal. "De identiteit van De Kans en haar naam blijven gewoon intact. Voor cliënten van beide organisaties verandert er niets", aldus De Meerpaal.

De ondertekening gebeurt door Anke Weeda, directeur van De Meerpaal, en Ad Kragtwijk, bestuurder van de Stichting De Kans en vindt plaats in het bijzijn van wethouder Peter van Bergen die beide organisaties bij elkaar heeft gebracht.

Logische vervolgstap
"Met deze samenwerking worden de banden verder verstevigd en gaan we de inwoners in Biddinghuizen nog beter en efficiënter bedienen dan we al deden", aldus Sonja Zimmerman, manager De Meerpaal Welzijn. "De uitvoering van de activiteiten van het Inloophuis De Kans is een logische vervolgstap in het traject waarin De Meerpaal Welzijn zit. Met haar proactieve rol in het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners in de gemeente Dronten is het van belang dat er wordt gewerkt vanuit plekken waar inwoners zich bevinden. Inloophuis De Kans vervult daarin al een belangrijke rol en maakt het mogelijk om signalen vanuit de bevolking vroegtijdig op te pakken".

Nieuwe deuren open
Zimmerman: "Door de samenwerking dusdanig te intensiveren wordt het inloophuis in Biddinghuizen dé plek waar inwoners, vrijwilligers en professionals terecht kunnen met vragen over welzijn, zorg en vrijwilligerswerk". Daarnaast blijft de ontmoetingsfunctie, die het inloophuis heeft, bestaan. De deuren blijven altijd open voor een kopje koffie of een gezellig praatje. "Deze samenwerking is iets waar ik heel blij van word", aldus Janny van den Bos, coördinator van Inloophuis De Kans. "Samen met de vrijwilligers is er de afgelopen jaren hard gewerkt en we zijn trots op hetgeen wat we tot nu toe hebben bewerkstelligd. Met deze samenwerking gaan er weer nieuwe deuren open, met meer kans op continuïteit en de mogelijkheid om verder te ontwikkelen".

Redactie BHZNet.nl / De Meerpaal


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Inloophuis De Kans
Adm. Financiële Advisering
Kafa
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.1 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top