Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Joy 4 Life Joy 4 Life
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Twee miljoen euro subsidie voor betere ruilverkaveling

Vrijdag 23 februari 2018
Twee miljoen euro subsidie voor betere ruilverkaveling
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De provincie heeft twee miljoen euro subsidie beschikbaar voor het verbeteren van het proces van ruilverkaveling. In de loop van de jaren hebben boeren hun bedrijf vergroot door landbouwgrond elders te kopen of te pachten.

Gevolg is dat boeren met hun trekkers soms veel moeten rijden voor ze bij hun akkers zijn. Dat is bijvoorbeeld niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid. Door te ruilen kunnen de agrariërs hun bezit dichter bij huis krijgen.

Moeizaam
De provincie Flevoland vindt ruilverkaveling belangrijk, omdat het ook kan bijdragen aan duurzame landbouw en natuurontwikkeling. Maar het ruilen van grond is een moeizaam proces. Er zijn tal van partijen bij betrokken, zoals landbouwers, grondeigenaren, stichtingen voor kavelruil, landbouworganisaties en waterschappen. Ruilverkaveling met gesloten beurs blijkt vaak niet haalbaar.

Voor 11 mei
De subsidie die de provincie beschikbaar stelt, is voor de kosten die gemaakt worden bij ruilverkaveling. Per hectare is de subsidie vastgesteld op maximaal 1.250 euro. Betrokkenen worden in de gelegenheid gesteld voor 11 mei de subsidie aan te vragen. Op 15 maart houdt de provincie een informatie-avond over de regeling. Kijk voor meer informatie op de website van de provincie.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top