Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Adm. Financiële Advisering Kafa
Oogstweg 31 Kjell's Opslag

IJsclub kijkt dagelijks naar ijsvorming op ijsbaan

Woensdag 28 februari 2018
IJsclub kijkt dagelijks naar ijsvorming op ijsbaan
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - IJsclub Biddinghuizen meldt dat de 'grote ijsbaan' aan de Sportlaan nog niet open kan voor publiek. Er begint zich ijs te vormen, maar er ligt nog niet genoeg om te kunnen schaatsen.

Er zijn in Biddinghuizen diverse locaties waar geschaatst kan worden. Vanochtend werd bekend dat de mini-ijsbaan op het evenemententerrein open gaat; bij Flevonice ligt de langste kunstijsbaan die ieder jaar van december tot en met maart geopend is en bij voldoende vorst kan natuurlijk ook in de vrije natuur worden geschaatst. De traditie in Biddinghuizen ligt echter aan de Sportlaan, bij de ijsbaan van de IJsclub Biddinghuizen.

Vliesje
Vrijwilligers van de IJsclub kijken dagelijks naar de ijsvorming op de baan. "We vragen je nog even geduld te hebben", meldt één van de vrijwilligers. "Dagelijks wordt de ijsbaan nagekeken maar helaas is nog niet de hele ijsbaan bedekt met ijs. Over een groot gedeelte is slechts een dun vliesje te zien".

Om te kunnen schaatsen moet er minimaal 8 centimeter ijs liggen. Wie op de hoogte wil blijven, kan dit volgen via de website van de IJsclub op http://www.ijsclub-biddinghuizen.nl.

Update 28 februari
Vandaag gingen mensen van de IJsclub weer een kijkje nemen: "Momenteel ligt er een kleine halve centimeter sneeuw op het ijs. De opstapplaats is nu sneeuwvrij gemaakt. Daar is een ijsdikte gemeten van 4 cm. Het gedeelte waar gisteren nog een vliesje ijs lag, is nu bedekt met 1,5 cm ijs. We hebben last van wind en er ligt nog een stuk plas met heel weinig ijs. Nog een nachtje flinke vorst en dan kijken we verder".

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek IJsclub
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
Adverteerder in de rubriek Schaatsen
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top