De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Belevingsvlucht op 30 mei

Donderdag 15 maart 2018
Belevingsvlucht op 30 mei
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Als het weer het toestaat, wordt er op woensdagmiddag 30 mei met een Boeing 737 van Transavia een zogeheten belevingsvlucht gemaakt van en naar Lelystad Airport.

Daarmee hebben aanwezigen woensdagavond ingestemd tijdens een informatie-avond in Zwolle van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Actiegroepen hebben vorig jaar aangedrongen op een belevingsvlucht, zodat bewoners in Overijssel, Gelderland en Flevoland kunnen ervaren hoe laag een vliegtuig van en naar Lelystad over vliegt en hoeveel geluid dat maakt.
Minister Van Nieuwenhuizen vond het een goed idee, maar dan moest de vlucht wel realistisch worden uitgevoerd.

Kritisch
Op de avond in Zwolle waren ruim zestig vertegenwoordigers van actiegroepen uitgenodigd om over de belevingsvlucht te praten. Aanvankelijk was een aantal aanwezigen zeer kritisch over het nut van zo'n vlucht, omdat slechts één vlucht volgens hen geen goed beeld geeft van de overlast.
Na overleg werd er gestemd en spraken 37 mensen zich uit voor de belevingsvlucht, zeiden er elf 'ja, mits' en waren er veertien tegen.

Voorwaarden
Een begeleidingsgroep onder leiding van onafhankelijk voorzitter Hans van der Vlist van de Nederlandse Stichting Geluidshinder gaat de komende maand de voorwaarden opstellen waaraan de vlucht moet voldoen. De groep bestaat uit veertien leden. Namens Flevoland is agrariër Peter Schoot Uiterkamp uit Lelystad de enige vertegenwoordiger.

Het ministerie zal de ervaringen na afloop van de belevingsvlucht ter harte nemen, maar is niet van plan de vliegroutes nog een keer aan te passen. Alles is er op gericht om Lelystad Airport in 2020 te openen, nadat de minister vorige maand aankondigde dat april 2019 niet haalbaar is.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 12.8 °C
  • 0.0 mm
  • 15.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top