Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Meer landbouwgrond nodig voor zonneparken

Donderdag 29 maart 2018
Meer landbouwgrond nodig voor zonneparken
Willekeurig gekozen foto van een landbouwgebied
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De duizend hectare landbouwgrond die gedeputeerde Jaap Lodders wil reserveren voor de aanleg van zonneparken is niet voldoende. Dat zegt de Lelystadse wethouder Elly van Wageningen namens de zes Flevolandse gemeenten.

Tijdens een discussie woensdagavond in het provinciehuis over zonne-energie op grond van boeren zei Van Wageningen dat die duizend hectare het minimum moet zijn. Volgens haar hebben de Flevolandse gemeenten meer oppervlakte nodig om hun energie-doelstellingen te realiseren. Ook willen de gemeenten meer vrijheid om de plannen uit te voeren.

Naast de inzet van landbouwgrond pleit Van Wageningen ook voor het benutten van alle soorten daken om meer zonne-energie op te kunnen wekken. Ze vindt dat er een fonds moet worden opgericht om initiatieven te stimuleren.

Een aantal fracties in de Provinciale Staten heeft grote moeite met het plan om zonneparken aan te leggen op landbouwgrond. Het opgeven van vruchtbare akkers voor iets anders dan voedselproductie wordt gezien als onwenselijk. De discussie in het provinciehuis gaat op een ander moment verder, omdat het woensdag erg laat werd.

Bron: Omroep Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top