Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Peter Evers Peter Evers
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer

Veel illegale asbestsaneringen in de gemeente Dronten

Dinsdag 24 april 2018
Veel illegale asbestsaneringen in de gemeente Dronten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bij extra controles door de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek in Dronten is in bijna de helft van de gevallen geconstateerd dat er op illegale wijze asbest is gesaneerd. Dat staat in de jaarrapportage van de omgevingsdienst.

De omgevingsdienst heeft het afgelopen jaar in de gemeente Dronten extra controles uitgevoerd op het mogelijk illegaal saneren van asbest. „Bij 35% tot 50% van de bezochte adressen bleek inderdaad een sanering te zijn uitgevoerd zonder dat deze was gemeld", schrijft de omgevingsdienst.

Twijfels door papierwerk
De gemeente Dronten heeft vorig jaar haar asbesttaak overgedragen aan de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). Deze dienst houdt zich sindsdien in Dronten bezig met de inventarisatie van asbest en het toezicht bij asbestsloop.

OFGV had het vermoeden dat er in de gemeente Dronten nog veel asbest illegaal werd gesaneerd. Daarom is hier in 2017 extra aandacht aan besteed. Als het papierwerk bij asbestsaneringen twijfels opriep, zijn er controles uitgevoerd. Bij die inspecties is geconstateerd dat er inderdaad in veel gevallen overtredingen plaatsvonden.

Strafrechtelijk optreden
„Bij deze adressen is strafrechtelijk opgetreden", aldus het jaarverslag van OFGV. Verschillende asbestsaneringsbedrijven en zelfs 'asbestdeskundigen' zijn volgens het jaarverslag niet volledig bekend met de eisen en welke maatregelen zij moeten treffen.

Bron: Omroep Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top