Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Wisselende reacties op belevingsvlucht

Donderdag 31 mei 2018
Wisselende reacties op belevingsvlucht
Archieffoto
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De geluidsoverlast van de belevingsvlucht voor Lelystad Airport is veel inwoners van Biddinghuizen woensdag meegevallen. Tegelijk zijn er diverse reacties van ingewijden te lezen dat het voor Biddinghuizen geen representatieve vlucht was, omdat de omstandigheden anders waren dan wanneer er echt vanaf Lelystad wordt opgestegen.

Door een technisch probleem aan de oorspronkelijk bedoelde Boeing 737 moest Transavia op het laatste moment een vervangend toestel inzetten. Dat vertrok met twee uur vertraging van Schiphol. Er is gevlogen tot kwart over tien 's avonds langs alle geplande vertrek- en naderingsroutes die voor Lelystad Airport zijn ontworpen.

Diverse passages
De eerste keer dat vlucht HV051 overkwam, was het velen zelfs niet eens opgevallen. "Het valt alles mee", was dan ook een veelgehoorde reactie. Toch waren er ook bij de eerste passage al mensen die het volume hoger vonden dan verwacht. Gedurende de avond maakte de vlucht nog diverse passages langs de westkant van Biddinghuizen vanaf Dronten-West (de landingsroute), en langs de oostkant als route voor starts. Critici merkten daarbij op dat exact de vliegroute, die over de Mosselweg en Alikruikweg loopt, werd gevolgd; iets dat in de praktijk niet het geval zal zijn.

Verschillen
De grootste verschillen met de werkelijke situatie van na de opening van Lelystad Airport, zaten in de belading van het toestel (de proefvlucht werd gedaan met een vliegtuig zonder passagiers en bagage), het type vliegtuig dat is gebruikt (deze is nieuwer en stiller dan de meeste toestellen die hier in de praktijk zullen vliegen), maar vooral ook de manier van vliegen. De belevingsvlucht landde niet op Lelystad Airport en maakte daardoor dus minder vermogen dan straks nodig zal zijn na een start. Ook werden er vraagtekens gezet bij de hoogte waarop het toestel nu langs kwam en hoe die in de toekomst zal zijn.

De officiële bevindingen en geluidsmetingen worden later bekendgemaakt.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Vliegveld Lelystad
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top