Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Vloeiender praten door alcohol

Donderdag 21 juni 2018
Vloeiender praten door alcohol
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Ga je vloeiender een vreemde taal spreken als je alcohol op hebt? Dat gaat de Rijksuniversiteit Groningen onderzoeken op het festival Lowlands in Biddinghuizen. Met een echo worden tongbewegingen van bezoekers die een vreemde taal spreken bekeken.

Uit onderzoek blijkt dat mensen makkelijker een vreemde taal kunnen spreken na het drinken van alcohol. Terwijl het praten in de moedertaal juist lastiger wordt, denk aan de dubbele tong. Onderzoekers grijpen dit aan om op het festival, waar bezoekers veelal alcohol drinken, te kijken wat het effect is op tongbewegingen in meerdere talen.

Wetenschapsprogramma
Op Lowlands is naast het muziek- en theaterprogramma ook altijd een wetenschapsprogramma. Festivalgangers kunnen luisteren naar lezingen over bijvoorbeeld kweekvlees of de Nationale Wetenschaps Quiz spelen. Daarnaast kunnen bezoekers meewerken aan onderzoeken van universiteiten.

Naast het onderzoek naar de uitspraak van vreemde talen na alcoholgebruik zijn er ook andere onderzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld hints spelen met een robot en meehelpen met het kraken van de 'rapcode' met behulp van kunstmatige intelligentie. Vorig jaar was er onder meer een experiment van de GGD over het verloop van epidemieën in de vorm van een zombie-spel.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 13.8 °C
  • 0.0 mm
  • 18.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top