Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Fors minder aanhoudingen op Defqon.1

Dinsdag 26 juni 2018
Fors minder aanhoudingen op Defqon.1
Archieffoto van Defqon.1 editie 2015
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De politie heeft het afgelopen weekend 43 mensen aangehouden tijdens Defqon.1 op het festivalterrein in Biddinghuizen. Ze werden onder meer opgepakt voor vernieling en drugs- en wapenbezit. Het zijn fors minder aanhoudingen dan vorig jaar, toen werden er 127 aanhoudingen verricht.

Het Openbaar Ministerie deelde tijdens Defqon.1 dertig keer een zogenoemde strafbeschikking uit voor verboden drugs- en wapenbezit. Het OM mag dit zonder tussenkomst van een rechter, als de maximale straf op de geconstateerde overtreding niet hoger dan zes jaar is. De hoogst opgelegde boete bedroeg 825 euro, de hoogste werkstraf vijftig uur.

Twee festivalbezoekers moeten zich voor de rechter verantwoorden op verdenking van drugsbezit. Verder wordt een man verdacht van vernieling en diefstal.
Er zijn meerdere aangiftes van diefstal gedaan. Vooral smartphones werden gestolen.

Geslaagd
De organisatie van Defqon.1 kijkt terug op een zeer geslaagde zestiende editie, waar volop ruimte was voor 'hard dance'. Defqon.1 wordt jaarlijks door 60.000 danceliefhebbers bezocht.

Het evenement vond voor de achtste keer plaats op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen. Hulpverleners en -diensten spreken van een veilig verlopen evenement, zonder grote incidenten.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top