Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Flevolandse boeren mogen hun gewassen blijven beregenen

Vrijdag 29 juni 2018
Flevolandse boeren mogen hun gewassen blijven beregenen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De zon schijnt al dagen en er valt ontzettend weinig regen. Het is de afgelopen maand droog in Nederland, maar de Flevolandse boeren hoeven zich volgens het waterschap en Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) nog geen zorgen te maken. Voorlopig mogen ze doorgaan met het beregenen van de akkers.

In Brabant geldt momenteel een sproeiverbod vanwege de droogte. Volgens het waterschap zal zo'n verbod er in onze provincie nog niet komen. "In Flevoland zit nog genoeg grondwater", legt een woordvoerder van Zuiderzeeland uit, "Tot volgende week donderdag blijft het droog, maar zelfs met die verwachting maak ik me geen zorgen over droogte".

Volgens LTO merken de boeren dat het ontzettend droog is, maar volgens een woordvoerster maken de boeren zich geen zorgen. "De boeren geven aan dat het de laatste tijd ontzettend droog is en dat ze een regenbui zeker wel zouden zien zitten. Maar voorlopig hebben ze nog voldoende water om te besproeien".

Top 10 droogste junimaanden
Volgens het KNMI is de afgelopen maand één van de droogste sinds het begin van de neerslagmeting in 1906. Deze maand staat nu op de negende plaats in de top-10 en met de droge weersverwachting lijkt het erop dat de maand in de top blijft.

Woensdag werd de Zuidersluis bij Almere open gegooid omdat het waterpeil in het Veluwemeer te laag is. Door de sluis te openen stroomt er water door de provincie richting het meer waardoor het peil stijgt.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Landbouwberichten
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek NLTO
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.1 °C
  • 0.0 mm
  • 20.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top