Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
PolderTEAK PolderTEAK

Dorpsbelangen wil zwembad overnemen

Woensdag 4 juli 2018
Dorpsbelangen wil zwembad overnemen
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Dorpsbelangen Biddinghuizen wil het openluchtzwembad De Alk van de gemeente overnemen. Volgens dorpsvoorzitter Willem Feiken is het zwembad geregeld gesloten. Als De Alk in handen komt van de inwoners van het dorp kan het bad volgens Feiken vaker open. De Alk is eigendom van de gemeente en wordt geëxploiteerd door Optisport.

Feiken denkt ook aan het organiseren van activiteiten voor de jeugd en ouderen. In dat geval moet er bijgebouwd worden. Om het beheer van het zwembad te betalen, denkt de dorpsvoorzitter aan subsidies uit diverse overheden. Volgens hem kunnen burgers via een stichting eigenaar worden van het zwembad. Feiken: "Zulke initiatieven bestaan al op de Veluwe".

Of de plannen van Feiken haalbaar zijn is nog niet helemaal duidelijk. Daarom heeft hij een student gevraagd een onderzoek te doen naar wensen van het dorp en de mogelijkheden om die te realiseren. Feiken zegt al vier jaar bezig te zijn met dit initiatief. Hij hoopt volgend jaar te weten of een overname van het zwembad haalbaar is.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zwembad De Alk
Kafa
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top