Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kafa Kafa
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij & Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Wijkpanel kiest bouwplan de Graafschap

Woensdag 11 juli 2018
Wijkpanel kiest bouwplan de Graafschap
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Inwoners van de Graafschap hebben een definitieve keuze gemaakt in de bouwplannen van hun wijk. Het wijkpanel, dat speciaal hiervoor aangesteld was, kreeg de keuze uit plannen van verschillende ontwikkelaars. Zij kozen uiteindelijk voor het -in hun ogen- beste plan.

"De wijze waarop inwoners betrokken zijn en mee konden beslissen over de uiteindelijke ontwikkelaar is een mooi voorbeeld van inwonersparticipatie", aldus de gemeente Dronten. Vijf bewoners hebben zich op basis van een algemene uitnodiging aangemeld en vormden samen het wijkpanel. Wethouder Jaap Oosterveld: 'De gemeente zijn we samen. De gemeentelijke organisatie pakt steeds meer de rol van mogelijkhedenmaker en de samenleving brengt steeds meer eigen ideeën aan en denkt mee over hun eigen omgeving. Ik vind het wijkpanel een prachtig voorbeeld van inwonersparticipatie: wij bepalen niet voor de inwoners, maar we leggen keuzes voor."

Voor de bouw van 14 woningen is een drietal ontwikkelaars uitgenodigd een bouwplan te ontwikkelen, binnen een aantal meegegeven randvoorwaarden. Twee ontwikkelaars hebben hierop een plan ingediend. Na toetsing door de gemeente zijn de plannen doorgestuurd naar het wijkpanel. De ontwikkelaars hebben tijdens een bijeenkomst hun plannen toegelicht. De meerderheid van het panel koos voor het bouwplan van ontwikkelaar 'Oost en van Tilburg.' Het wijkpanel is het erover eens dat deze woningen qua beeld en woningtype beter in de wijk passen.

Met 'Oost en van Tilburg' zal een overeenkomst worden gesloten, waarna het plan in verkoop kan worden gebracht.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek De Graafschap
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top