De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Peter Evers Peter Evers
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Kafa Kafa

Calisthenicspark als locatie voor nazomerchallenge

Maandag 16 juli 2018
Calisthenicspark als locatie voor nazomerchallenge

BIDDINGHUIZEN - Ja, het mag even duren voordat de naam er vlot uitkomt, maar op 23 juni is in Biddinghuizen het Calisthenicspark geopend. En inmiddels is wel duidelijk: het park met de moeilijke naam wordt volop en met veel plezier gebruikt. Geholpen door het prachtige zomerweer en de lange dagen weten steeds meer dorpsbewoners de hypermoderne sporttoestellen in het Noaberpark te vinden.

Sportschool Sanosport uit Biddinghuizen gebruikte de locatie pal naast het Calisthenicspark al als start- en verzamelpunt voor haar 'Zomerchallenge': in 12 weken fit voor de zomer. "En mede door de aantrekkingskracht van het Calisthenicspark is de animo zo groot dat er een 'Nazomerchallenge' komt", vertelt Sanosport-eigenaar Sandra Heemskerk: vanaf dinsdag 7 augustus elke dinsdagavond tot eind oktober.

Heemskerk: "Het Calisthenicspark is sowieso een geweldige aanwinst voor Biddinghuizen, maar voor mij en de deelnemers aan de 'Zomerchallenge' komt het natuurlijk helemaal als geroepen. We verzamelen er elke dinsdagavond om 20:00 uur met een groep sporters van -20 tot 50+ en maken dan dankbaar gebruik van de prachtige en splinternieuwe sporttoestellen". Calisthenics staat voor een vorm van fitness waarbij het eigen lichaamsgewicht en de zwaartekracht gebruikt worden om spieren sterker en soepeler te maken en fitter te worden. "En als je daarbij zulke mooie toestellen kan gebruiken, en ook nog in de gezonde buitenlucht, ideaal! Wat dat betreft sluit het perfect aan bij het idee achter de 'Zomerchallenge': op een gezonde, verantwoorde manier in de buitenlucht en dichtbij huis fit(ter) worden", vult Heemskerk aan. "Wij zijn de initiatiefnemers, mededorpsbewoners Niels van de Linde en Ronald de Goede, dan ook erg dankbaar. Het Calisthenicspark is wat ons betreft nu al een succes!"

Kijk voor meer informatie en aanmelden op http://www.sanosport.nl.

Redactie BHZNet.nl

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top