Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

RIVM waarschuwt voor smog door het warme zomerweer

Dinsdag 24 juli 2018
RIVM waarschuwt voor smog door het warme zomerweer
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Grote delen van Nederland, waaronder Flevoland, krijgen tot en met vrijdag te maken met smog. Daarvoor waarschuwt het RIVM. Oorzaak is de aanhoudende tropische temperatuur, die tot gevolg heeft dat de ozonconcentraties in de lucht toenemen.

Het RIVM adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken. Dit advies geldt vooral in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.

"Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Dit komt in het voorjaar en in de zomer voor als er weinig (veelal zuidoostelijke) wind staat. De vervuilende stoffen worden onder invloed van zonlicht omgezet in ozon."

In de andere seizoenen is de kracht van de zon te klein om hoge ozonconcentraties te laten ontstaan, zo zegt het RIVM.

Actuele en verwachte smogniveaus zijn te vinden op de site luchtmeetnet.nl. Eén van de meetstations bevindt zich in Biddinghuizen en is op de kaart terug te vinden als meetstation Biddinghuizen-Kuilweg, een achtergrondstation. Op deze locatie wonen weinig mensen en er zijn geen drukke wegen, havens of industriegebieden in de buurt. Het RIVM meet hier de luchtkwaliteit.


Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Weer
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top