Kafa Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Terrascompleet.nl Terrascompleet.nl
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer

Lichte krimp inwoners in gemeente Dronten

Dinsdag 31 juli 2018
Lichte krimp inwoners in gemeente Dronten
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het aantal sterfgevallen ligt in Flevoland naar verhouding het laagst van alle Nederlandse provincies. In de eerste helft van dit jaar zijn per 1.000 Flevolanders er 3 overleden.

In Drenthe, Limburg en Zeeland gingen de meeste mensen dood, bijna 6 mensen per 1.000 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Een verklaring voor het verschil geeft het CBS niet.

Minder inwoners in Dronten
De bevolking van Flevoland groeide met 0,5 procent het hardst: dat betekent dat er op elke tweehonderd inwoners er het afgelopen halfjaar eentje bij kwam. Almere is in een half jaar tijd gegroeid met ruim 1.600 inwoners. Alleen in de gemeente Dronten nam het aantal inwoners iets af.

Griepepidemie
De Nederlandse bevolking groeide in het afgelopen halfjaar met ruim 32.000 inwoners. Dat is iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 35.000 mensen bij kwamen. De langdurige griepepidemie, die duurde tot halverwege april, zorgde er volgens het CBS voor dat in de eerste drie maanden vooral meer mensen van 65 jaar en ouder overleden.

Bron: Omroep Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top