Peter Evers Peter Evers
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Lowlands krijgt restaurant van de toekomst

Woensdag 1 augustus 2018
Lowlands krijgt restaurant van de toekomst
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Muziekliefhebbers kunnen tijdens popfestival Lowlands in Biddinghuizen terecht in het restaurant van de toekomst. Cateringbedrijf The Food Line-up probeert met 'Brasserie 2050' te voorspellen wat er over 32 jaar op ons bord ligt.

"In 2050 zullen er tien miljard mensen zijn. Het wordt een enorme uitdaging hoe we die allemaal gaan voeden", zegt woordvoerder Maartje Nelissen van het cateringbedrijf. "Festivalgangers kunnen tijdens Lowlands zien en proeven wat we in de toekomst gaan eten. Van vertical farming tot opmerkelijke ingrediënten zoals zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid".

Volgens Nelissen is ons huidige eetpatroon niet langer houdbaar: 'We eten teveel en we eten teveel dierlijke eiwitten. We hebben met onze huidige comsumptie ruim drie aardbollen nodig om iedereen tevreden te houden dus dat moet anders. Favoriet van Nelissen is een shoarma gemaakt van knolselderij: 'Het is niet het standaard voedsel voor op popfestivals maar ik ben er zeker van dat iedere bezoeker er dol op zal zijn.

Lowlands wordt gehouden van 17 tot en met 19 augustus in Biddinghuizen.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top