Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Tel. 0321-333169 Peter Evers
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Biddinghuizer korf naar Wenen - feestelijke overhandiging

Donderdag 9 augustus 2018
Biddinghuizer korf naar Wenen - feestelijke overhandiging
Foto: Eigen foto - rechtenvrij

BIDDINGHUIZEN - Imker en korfvlechter Rob Triest uit Biddinghuizen kreeg enkele maanden geleden een bijzondere opdracht: het vlechten van een speciale korf, zoals deze er 450 jaar geleden uit heeft gezien. Aanstaande zaterdag zal deze korf feestelijk worden overhandigd aan de opdrachtgever. Aansluitend is er een bijensafari. De toegang is gratis.

De opdracht voor het vlechten van de bijzondere korf, kwam in verband met een oud schilderij van Pieter Breughel in het Kunsthistorisch Museum in Wenen. Restaurateur Volker Dietzel uit Dresden gaf de opdracht om daarmee het oude schilderij weer tot leven te laten komen. Voor de overhandiging is een speciaal programma opgezet.

Programma
9.00 uur verzamelen in Restaurant Schokland
9.30 uur naar museumplein voor overhandiging van de korf

Aansluitend wordt u uitgenodigd mee te gaan op bijensafari. "We rijden hierheen met een historische trekker met aanhanger, ter beschikking gesteld door www.toerismeschokland.nl. Dit is leuk voor jong en oud", legt Rob Triest uit. "Ook wie slecht ter been is kan mee, dankzij de lage instap van de kar".

Gratis, aanmelden gewenst
De activiteiten vinden plaats in Restaurant Schokland, op het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder. De eerste kop koffie wordt u gratis aangeboden. Naar verwachting is het programma rond 11.00 uur afgelopen. Daarna wordt het Museum Schokland weer opengesteld voor het publiek. Aanmelden is gewenst en kan via het Facebookevent op deze rechtstreekse link. Wie geen Facebook heeft, kan een mail sturen naar deschokkerbij@gmail.com onder vermelding van het aantal personen.

Redactie BHZNet.nl

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 30.7 °C
  • 0.0 mm
  • 23.8 °C
Weerstatistieken ->
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top