Flevolamb Flevolamb
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Samenwerking geluidsoverlast Lowlands mislukt

Donderdag 23 augustus 2018
Samenwerking geluidsoverlast Lowlands mislukt
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De samenwerking tussen Dronten en de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek over geluidsoverlast door Lowlands was niet goed. De procedures waren niet eenduidig, dat leidde tot verwarring voor inwoners en dat moet volgende keer beter. Dat zegt burgemeester Aat de Jonge van Dronten.

Vorige week riepen de drie Veluwse gemeenten hun inwoners op om geluidsoverlast van Lowlands te melden via een speciaal telefoonnummer. Aan de hand daarvan heeft een geluidstechnicus metingen in het gebied verricht.

Burgemeester Aat de Jonge is daar niet blij mee. Volgens hem hadden de drie gemeenten de klachten op een officiële manier moeten behandelen. Meldpunt en metingen hadden in dat geval door de Omgevingsdienst moeten worden uitgevoerd, zegt de Jonge.

Desondanks zegt hij de 115 klachten vanaf de Veluwe serieus te nemen. Er wordt gecontroleerd of er overtredingen zijn begaan. Volgens geluidsmetingen van de Omgevingsdienst in Flevoland zijn die overschrijdingen overigens niet geconstateerd.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Lowlands
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top