Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Dit jaar nog twee concerten van koor Zon en Zegen

Maandag 27 augustus 2018
Dit jaar nog twee concerten van koor Zon en Zegen
Foto: Zon en Zegen

BIDDINGHUIZEN - Christelijk gemengd koor Zon en Zegen o.l.v. Jaap Kramer geeft dit jaar nog twee concerten. Een najaarsconcert op 6 oktober aanstaande en oratorium 'Een Nieuw Begin' op 23 december. Beide concerten vinden plaats in kerk- en zalencentrum De Voorhof.

Aan het najaarsconcert op 6 oktober werken twee (beginnende) solisten mee: Marleen Bosma en Jelte van Putten. Marleen zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Zij werkt geregeld mee aan concerten, georganiseerd door Mission Music. "Deze organisatie biedt jonge talenten een podium en daar wil Zon en Zegen ook aan meewerken", aldus het koor.

Tijdens de Herdenkingsbijeenkomst op 4 mei 2016 in de Meerpaal, waar Zon en Zegen en Chr. mannenkoor Soli Deo Gloria aan mee werkten, heeft Jelte laten horen en zien hoe talentvol hij is. In 2016 behaalde hij de eerste prijs op het Nationale Britten Vioolconcours. Het concert begint om 20.00 uur. Meer informatie volgt binnenkort.

Oratorium "Een Nieuw Begin"
Het kerst-oratorium "Een Nieuw Begin", dat wordt vertolkt op zondag 23 december, handelt over het kerstverhaal met o.a. teksten uit Lucas en Jesaja. De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook twee bestaande koraalmelodieën in verwerkt, te weten "Hoe zal ik u ontvangen" en "Joy to the world". De melodie van "Joy to the world" loopt als een rode draad door het gehele werk, steeds in een andere gedaante; soms in zijn geheel, maar vaak ook zijn het slechts enkele frasen uit de melodie die als muzikale bouwsteen fungeren in zowel een aantal koorgedeelten als in de begeleiding. Tevens is er samenzang.

Er zijn in het werk enkele korte Schriftgedeelten opgenomen; deze worden voorgelezen, in sommige gevallen met achtergrondbegeleiding. Het concert wordt uitgevoerd m.m.v. Harry Hamer (orgel), Jacob Schenk (vleugel), musici van Pro Music (viool, fluit, trompet). Aanvang 19.00 uur. Meer informatie, o.a. over de entreeprijs, volgt later.

Zon en Zegen / Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Zon en Zegen
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 20.2 °C
  • 2.0 mm
  • 25.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top